Täytetyn patongin voi tehdä vaikka millä täytteillä, mutta tässäpä yksi resepti, jos inspiraatioita kaipaa. Tässä patongissa on savuinen maku ja runsaasti umamia, joten lihaa ei tarvita, eikä majoneesia.
Savuinen täytetty patonki
Ainekset:
- patonki
- fetaa tai muuta rasvaista juustoa
- tomaattia
- paprikaa
- punasipulia/kevätsipulia
- varhaiskaalia/keräkaalia
- oregano, suola, pippuri
- oliiviöljy, viinietikka
- savustettu paprika -mauste
Tee näin:
- Leikkaa kaikki kasvikset ohuen ohuiksi siivuiksi.
- Paista öljyllä pannussa kaalia niin että se pehmenee. Mausta se savupaprikamausteella.
- Pehmennä pannussa myös paprikaviipaleet
- Halkaise patonki pituussuunnassa ja ala täyttää sitä. Lado aineksia mahdollisimman ohuina kerroksina, jottei täytteet tursua syödessä. Pohjalle fetaa ohuina siivuina, sitten kasvikset ja lopuksi mausteet.
- Laita oliiviöljyä ja viinietikkaa patongin kansipuolelle, jotta ne imeytyvät leipään eivätkä valu ulos.
- Kansi päälle ja paina patonki tiiviiksi. Halkaise patonki keskeltä, tai jätä kokonaiseksi ja halkaise vasta tarjoiltaessa. Laita takaisin patongin paperipussiin, niin voit ottaa sen mukaan piknikille. Jos paperipussi on löysä, kiristä se patongin ympärille vaikka kuminauhalla. Paranee kun saa hetken olla jääkaapissa.