Zero Waste -haaste / Day 3

Voi peijooni, miten nyt osuu tämän haasteen alkuun kaikki isojen pakkausten tyhjeneminen! Kissan 7,5 kg kuivamuonapussi tyhjeni. Pussi on vahvaa muovia, joten ajattelin käyttää sen jätesäkkinä. JOTEN en vielä laske sitä mukaan roskiin. Otan sen sitten mukaan jos vaikka tässä kuussa tuleekin niin paljon roskaa että tarvitsen ison säkin. Uusi säkki on vain 2 kg, joten siitä tulee suhteessa enemmän roskaa kuin tuosta jättisäkistä. Niitä ei vaan ollut hyllyssä kun kävin ostoksilla, joten jouduin tyytymään pienempään säkkiin. Avasin sen nyt joten siitä tuli jo pieni muovisuikale ja aamun märkäruoasta tuli myös taas roskaa (märkäruokapussi ja koko paketin pussi).

Päivän ostoksista tuli tulevaisuuden roskaa! Maissinjyviä ei myydä ainakaan K-Supermarketissa kuin muovipusseissa. Irtomyyntikauppaan en nyt kerennyt katsomaan olisiko siellä ollut maissinjyviä. Kaupan oli kahta sorttia, ilmaa täynnä oleva luomujyväpussi ja tuo Bonnie Lee jonka ostin. Bonnie Leen pussi oli pehmeämpää kuin sen luomun, joten valitsin sen jotta voin hyödyntää tuon pussin roskapussina tms. Se luomun pussi vaikutti hauraalta sellaiseen, joten olisi mennyt roskiin heti tyhjennyttyään. Hintatarrat paperipussissa saa mennä mukaan kartonkikeräykseen kunhan olen käyttänyt tuon pussin loppuun. Käytän noita paperipusseja kunnes ne repeää, tai kunnes niissä on mennyt jotain multaista. Uudet hintatarrat vaan vanhojen päälle. Tuossa pussissa on kesäkurpitsoja ja avomaankurkkuja. Näkkileipäpaketti on kokonaan paperia (kartonkikeräykseen).

Kananmunia myydään irtona myös, ja niissä olisi hyötynä se että voisi käyttää samaa kartonkipakkausta uudelleen ja uudelleen. Niissä on kilohinta vaan ollut niin päätähuimaava yli 7 euroa, etten ole vielä tohtinut. Ehkä sitten kun tunnen itseni äveriääksi niin siirryn niihin, jos ovat luomua.

Putsasin tänään hiusharjaa ja hoksasin tarkistaa lajitteluohjeista, että irtohiukset kuten pölykin on sekajätettä. Ihmettelen kyllä mihin eräs 4 vuotta jätteitään pieneen lasipurkkiin kerännyt pitkähiuksinen zero waste goddess on laittanut hiuksensa hiusharjasta? Ehkä hän kompostoi ne pienenä silppuna. Noh, hiustuppoa en viitsi alkaa hilloamaan tuossa keruuastiassani, kuten en myöskään esim terveyssiteitä tai muuta epämiellyttävää, vaan vien ne ulos roskikseen mutta huomioin mukaan saldoon. Itse asiassa vien ne huomenna ulos siinä eilisen tyhjän mantelipussin pahasessa, niin tulee sekin käytettyä samalla.

Tänään syötiin kasvis-fetatäytteisiä tortilloja, joista tuli roskaa vehnätortillapaketin pieni muovisuikale (itse pussin säästän roskapussiksi). Siivosin tänään vaatekaapin, ja sieltä tuli taas melkoisesti poisvietäviä vaatteita ja roskiin meni kahdet viruneet alushousut ja yksi pariton toppaus, mistä lie bikinistä jäänyt. Kierrätyslaatikkoon vietävät vaatteet pakkasin muovipussiin, jota itseasiassa en laske roskaksi koska sen elämä päättyy vasta pussin vastaanottajan huomassa – siihen asti sillä on vielä erittäin tärkeä tehtävä suoritettavana. Vaatekaapin raivauksesta on tulossa erillinen postaus, joten pysykää kuulolla.

Tässä vaiheessa alkaa vähän naurattaa tämä neuroottinen roskien syynäys, kyllä sitä vaan voi ihminen näköjään tehdä harrastuksen ihan mistä vaan 🙂 Mukavaa on ollut toistaiseksi ja jännittävää aina kaupassa! Vaikeinta on muistaa ettei heitä ulkonakaan omia roskia pois vaan laittaa kaiken kiltisti keruuastiaan kotona.

Sekajätesaldo, 3 päivää:

 • 1 kpl purukumi
 • 1 kpl hintatarra
 • 2 kpl muovirasia
 • 1 kpl muovikansi
 • 1 kpl liemikuution kääre
 • 1 kpl voipaketin kääre
 • 3 kpl kissanruokapussi 
 • 2 kpl muovipussi
 • 1 kpl hammasväliharja 
 • 2 kpl muovisuikale
 • 1 kpl terveysside
 • 1 kpl hiustuppo 
 • 3 kpl tekstiili
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s