Haluan asua minikodissa

Minikodeissa, asuntoautoissa, kapselihotelleissa ja asuntolaivoissa on minusta jotain aivan äärettömän viehättävää. Pikkuruinen koti on kuin pesä, kaikki on niin somasti oikeilla paikoillaan ja kaikki tila hyödynnetty. Siinä on jotain kutkuttavaa, kun jokainen kulma ja nurkkaus on mietitty loppuun asti ja koti on täynnä tilaa säästäviä oivalluksia. Salaluukkuja, liukuovia, millintarkkaa käsityötä, monikäyttöisyyttä ja se tärkein: vain vähän tavaraa.suurennuslasi

Oma personal spaceni (henkilökohtainen tilani?) on muiden kuin lemmikkieläinten ja puolisoni osalta halkaisijaltaan noin luokkaa 2 metriä, mutta jos asuisin tuollaisessa pikku pesässä yksikseni tai em. olentojen kanssa, en tarvitsisi paljoa omaa fyysistä tilaa. Sitä paitsi, netti puhelimeni ruudulla on kuin teleportti muihin maailmoihin. Kai te muutkin koette helpottavaksi uppoutua täpötäydessä bussissa oman luurin tuijotteluun. Niin, ja onhan minulla oma pääkoppakin minne vetäytyä tarpeen tullen.

Minulle ei siis ole ongelma asua ahtaasti (neliöiden mukaan). Nykyinen koti on 36 neliön minikaksio/alkovillinen yksiö, virallisesti siis ahdas, ja jopa täällä meillä on avointa tilaa tehdä vaikka kärrynpyöriä. Täällä on toimiva kylpyhuone, eteinen, keittiö, ruokailualue, lepoalue, kahvisalonkialue ja makuusoppi. Ai niin, kissallakin on omat tilansa: oma valtaisa neljän huoneen tornihotelli ja 1 vaahtomuoviluola, sekä oma puoliavoin kaupunkikissain saniteettitila. Kaikki nämä ja vähän muutakin sulassa sovussa. Säilytystilaakin on neliöihin nähden reilusti ja esillä on vain pääsääntöisesti kauniita esineitä. Pienessäkin tilassa on tärkeää olla tilaa katseen ja ajatusten kulkea, joten tavaroiden ja roinan ärsykkeet on parasta olla minimissä.

Tarvittaessa tänne voisi rakentaa lisäneliöitä, sillä huonekorkeus riittää hyvin parvisängylle. En koe lainkaan, että asunto olisi pieni. Asuimme joitakin kuukausia vielä pienemmässä asunnossa, reilu 20 neliöisessä yksiössä, ja hyvin mahduttiin sinnekin.

Olen katsonut kuola valuen videoesittelyjä miniasunnoista, asuntovaunuista ja asuntoveneistä. Vaikka minä en niin välitä matkustamisesta, kun koti matkustaisi mukana niin miksipä ei! Sehän on kuin kotilo.

Haaveilen siitä, että saisin joskus suunnitella ja rakentaa oman pyörillä kulkevan tai vedessä kelluvan minikodin. Tai vaikka puumajan. Ai että! Eipä täältä nykyisestä minikodista kyllä ole kiire minnekään, mutta ties vaikka joskus alkaa kiinnostaa kotiloelämä. Nyt on hyvää aikaa haaveilla ja suunnitella.

Hakekaapa siis YouTubesta videoita hakusanoilla tiny house, rv life, houseboat ja house on wheels. Niin minäkin teen nyt, sillä en vain saa niistä tarpeekseni! Kuulemiin taas 🙂

Advertisement

2 Comments

  1. Vähänkö hauskaa, itsekin juuri pari päivää sitten jäin noita tiny house -videoita katselemaan. En tiedä mikä siinä on, mutta joku noin pienessä tilassa asumisessa minuakin viehättäisi.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s