Resepti: Myskikurpitsakeitto piparjuurinauhalla

Söimme eilen päivälliseksi paistettuja muikkuja, joille tein kastikkeeksi piparjuurijogurttikastikkeen. Olisin siis normaalisti ostanut kermaviiliä, mutta zero waste-henkisesti ajattelin kokeilla jogurttikastiketta sen sijaan. Kermaviiliä nimittäin myydään vain muovipikarissa, jogurtti oli meillä kaapissa valmiina pahvitetrassa.

Kastikkeesta tuli aivan liian löysää, ja sitä tuli aivan liikaa. Piparjuuri oli ollut pakastimessa, ja päästi jogurttiin kaikki mehunsa. Jogurtti vetistyi.

Tänään piti siis keksiä jotain, jossa sellaista löysää piparjuurikastiketta voisi käyttää hyödyksi. Helpoin vaihtoehto olisi ollut hauduttaa uunilohta siinä, tai maustaa sillä perunamuusi, mutta koska juuri eilen söimme kalaa ja perunaa, niin mieli teki jotain muuta. Kaupassa oli yllättäen myskikurpitsa tarjouksessa, joten googlasin heti ”myskikurpitsa piparjuuri” saadakseni vihiä, onko näistä makupariksi. Löysin ehkä noin yhden reseptin jossa niitä kehoitettiin yhdistämään, joten kokeilunhaluiselle kokille sehän riitti!

IMG_6857

Tämä ruoka on todella talvinen. Myskikurpitsat voisi paahtaa uunissa ennen keittämistä, mutta koska kämppä on muutenkin jo noin 27°C lämmin, skippasin sen vaiheen ja lisäsin sen sijaan savustettua paprikamaustetta tuomaan keittoon paahteisuutta.

Pyöräyttelin sipulia ja myskikurpitsaa kuumassa öljyssä hetken, ennenkuin lisäsin mausteet ja veden. Vettä laitoin juuri ja juuri sen verran, että kaikki sattumat saavat siihen tatsin.

Kun keitto oli soseutettu ja valmis, nostin kaapista sen piparjuurijogurttikastikkeen – ja DYN-DYN-DYYYYY… Enpäs muistanut, että olin eilispäivän innostuksissani viskannut kastikkeen sekaan tilliä. Sopiiko tilli myskikurpitsakeittoon? Ei.

Tilliä lukuunottamatta siis oikein toimiva combo. Tilli pilasi myös tuon valkoisen nauhan ulkonäön, näyttää homeiselta. Joten jättäkää se pois! Keksin, että tuosta savupaprikasta olisi voinut tehdä tähän myös toisen, punaisen nauhan.

IMG_6861
Homeiselta näyttävä keitto

 

Keiton ainekset: Sipuli, myskikurpitsa

Mausteet: suola, pippuri, hunaja, kurkuma (savustettu paprika)

Valkoinen nauha: eilispäivän piparjuurijogurttikastike

(punainen nauha: tilkka öljyä, tilkka keitinlientä ja savustettu paprika -maustetta)

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s