Mistä jodia?

Merisuolapaketti vetelee viimeisiään.En ole koskaan varsinaisesti päättänyt, että haluan käyttää juuri merisuolaa, olen vain ajatellut sen olevan sitä oikeaa suolaa. Katsoin kauppa-appin valikoimaa, ja siellä komeili sellainen sana kuin ”jodioitu merisuola”. Ai sellaistakin on, pitäisiköhän ostaa sitä?

Päädyin lukemaan jodinsaannista ja jodin lähteistä. Suomalaisilla on puutosta jodista, koska täällä ei ole maaperässä sitä niin paljoa. Hyviä jodinlähteitä on maitotuotteet, kala, äyriäiset, kananmuna ja jodioitu suola. Kasvisruokavaliossa ja varsinkin vegaanisessa ruokavaliossa on siis vakavan jodinpuutteen riski.

No, minä olen vain kasvispainotteinen. Maitoa käytän päivittäin kahvissa ja juon myös janoon, lihaa n. 1krt/kk, kananmunia 3-4 kpl/vko. Muita jodinlähteitä ruokavaliossani on äyriäiset (n. 2krt/kk), kala (n. 2krt/vko) sekä juusto, voi, kerma ja jogurtti melkein päivittäin ainakin jotakin näistä. Saankohan tarpeeksi jodia tällä kokoonpanolla? Harmi kun juuri olen ajatellut kokeilla vähentää maitotuotteiden käyttöä. Nyt en taida uskaltaakaan.

Täytyy nyt ainakin ensitöiksi vaihtaa suola tuohon jodioituun.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s