Shampoo-ongelma

Shampootomuus sai takapakkia. Lushin palashampoo loppui ja siirryin vihdoin kokeilemaan kauan odottamaani Dr. Bronnersin nestemäistä saippuaa. Samalla tuli leikattua hiuksia lyhyemmäksi (polkkatukka leuan alle), joten pidän hiuksia koko ajan auki. Hätäponnareista ei siis enää ole apua, hiusten on oltava siedettävät auki.

Dr. Bronners on oliiviöljypohjainen (castile soap). Ulkonäöltään se muistuttaa mäntysuopaa, ja veteen liuetessaan se tekee vedestä vaalean samean. Käytössäni oli hajustamaton versio.

Dr. Bronners toimii hyvin käsitiskiaineena ja kodin yleispesuaineena, mutta hiusten pesussa en ole siihen tyytyväinen. Ensinnäkin se ei vaahtoa kunnolla, joten shampoota on vaikea hieroa päänahkaan ellei sitten lotraa sillä kunnolla (= saippuaa kuluu paljon). Toisekseen hiukseni menee sillä pestessä ihan takkuun kesken pesun. Hiukset on siis välillä jääneet joistain kohdista pesemättä, en siis ole päässyt käymään hiuspohjaa läpi kun takkukasa sanoo että STOP. Takkuuntuminen johtuu varmaan siitä, että tämä saippua on niin vahvaa, että se pesee hiukset liian puhtaiksi liukastavista öljyistä. Tai sitten teen jotain väärin. Mutta tällä kokemuksella tämä nestemäinen Dr. Bronners ei sovi hiuksilleni, tai pesutyylilleni.

Sitten vielä zero waste -nalkutusta: nestemäinen saippua myydään muovipullossa. Pakkauksettoman palasaippuan voi liuottaa veteen jos nestemäistä tarvitsee.

Jotain hyvää: saippuajäämät tai rutipuhtaus tekee hiuksista sillälailla karkeammat, että ne ottavat tukea toisistaan eli näyttävät tuuheammilta eivätkä valu päätä pitkin.

Olen nyt päätynyt pesemään hiuksia useammin kuin olin suunnitellut, eli useammin kuin kerran viikossa, kun olen yrittänyt opetella tuon Dr. Bronnersin käyttöä. Joka kolmannella pesukerralla olen saanut hiukset joka puolelta puhtaiksi, muilla kerroilla on jäänyt takaraivo tai latvat oudon nahkeiksi (tai likaisiksi).

En aio jatkaa Dr. Bronnersin käyttöä shampoona, vaan siirryn seuraavaan kokeilulistalla olevaan: kiinteään oliiviöljysaippuaan, jota kohti minimaattori on minun herkät tuntosarvet johdatellut lupaavankuuloisilla käyttökokemuksillaan. Ehkä se ei ole niin raju hiuksille. Kerron sitten kun saan aikaiseksi hankkia sitä, että miten se toimii minulla. Jos se ei toimi, palaan palashampooseen. En välttämättä Lushin. Täytyy tehdä taas hinta-, pakkaus ja ainesosavertailua.

Ehkä pian pääsen taas jatkamaan vähäshampoista arkea, pesu 1-2 krt vko.

 

PS. Blogini on eilisestä saakka ollut valtavan kävijäryntäyksen kohteena ja uusia lukijoita on tullut. Hui + Hei ! 🙂

 

IMG_6883

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s