K-Supermarketeissa on nyt myynnissä tuoreita maissintähkiä. Ja vieläpä irtona!
Olettekos ennen niitä kokanneet?

Ostin neljä maissintähkää ja keitin niitä isossa kattilassa miedosti suolatussa vedessä reilu 5 min. Törkeen hyviä! Voittaa säilykemaissit mennen tullen. Näitä voi myös pakastaa ihan sellaisenaan, niin ei tarvitse myöhemmin haikailla.
Keitetyt maissintähkät
Esivalmistelu: Revi pois suojalehdet ja leikkaa pois kanta (ja kärjestä vähän, jos on huono)
Keittäminen: Keitä kokonaisena tai paloina miedosti suolatussa vedessä 5+ min. Maissi on kypsää, kun se on vaihtanut värinsä kirkkaan keltaiseksi.
Päälle voi sipaista voita tai öljyä, ja halutessa vielä sormisuolaa.
Maissinsyöntitunnelmiin voi tuudittautua vaikkapa tällä klassikolla: https://www.youtube.com/watch?v=A5dowCyaP7I
Ja tällä: https://www.youtube.com/watch?v=tjYIx2wtga4

Tämä oli nyt vain tällainen ilosanoma, jonka halusin jakaa. EI siis mikään maksettu mainos 🙂
Kiitos vinkistä! Joskus olen saanut torilta tuoreita tähkiä, mutta hyvin harvakseltaan. Vinkkisi innoittaman kävin paikallisessa K-ruokakaupassa hyllyä katsomassa ja löytyihän siltä korillinen. Illalla herkutteli niin ihmiset (maissit) kuin marsutkin (lehdet, vihneet ja kantopalat) 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö
Kiva että löytyi vielä ja saitte hyödynnettyä koko tähkät! Omassa lähikaupassa ne ehti jo loppua, mutta tänään näin taas täydennystä. Hinta oli noussut, ellei silmäni valehdelleet. Ehkä ne olivat viikonloppuna tarjouksessa ja nyt loput myydään normaalihinnalla.
TykkääTykkää