Videovinkki: T-paidan tarina

TED-Ed kanava julkaisi uuden videon, jossa kerrotaan T-paitojen ja puuvillan valmistuksesta ja vaateteollisuudesta. Video on 6 minuuttia pitkä, ja siinä kerrotaan selkokielisesti ja kivasti animoituna puuvillateollisuuden ongelmista. Tässäpä siis hyvä makupala aiheeseen, jos pitkien dokumenttien lukeminen tai tutkiminen ei nappaa. Video on englanniksi.

Tässä linkki videoon.

TED-Ed on opetuskanava, jossa julkaistaan maineikkaiden luennoitsijoiden ja taitavien animaattorien yhteystyössä tekemiä lyhyitä luentoja kaikenlaisilta tieteenaloilta. Videot on suunnattu nuorille ja koululaisille, mutta ovat juuri siksi selkokielisyytensä ja mielenkiintoisen kerrontatavan myötä hyviä myös muille, jotka haluavat yleiskuvan ja tatsia johonkin aiheeseen.

Videoiden lisäksi TED-Ed tarjoaa lisätietoja ja lisää tutkiskeltavaa sivuillaan. Tämän videon lisämateriaalit löytyvät tästä linkistä.

En löytänyt nopealla vilkaisulla lähteitä videon ja sivujen väitteille, joten suosittelen ottamaan ne vain makupalana ja vinkkinä aiheeseen liittyvistä asioista, joita tutkia tarkemmin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s