Maissitärkkelys kuivashampoona

Shampoo-ongelmieni myötä olen kamppaillut hiustenpesuvälin pidentämisen kanssa, mutta nyt taisin löytää hetkellisen avun maissitärkkelyksestä.

Kuivashampoot ovat minulle entuudestaan tuttuja ja olen tykännyt käyttää niitä. Zero waste -intoiluni myötä olen jättänyt ostamatta näitä aerosolipurtiloita, ja harmitellut että siihen se ilo nyt sitten varmaan loppui.

IMG_6883

Maissitärkkelyksen, ruokasoodan ym. leivontatarpeen sekoittaminen hiuksiin on tuntunut vastenmieliseltä ajatukselta, ties mitä pullapitkoa hiuksissa alkaa sitten kasvamaan. Eilen sitten kuitenkin päätin kokeilla, kun hiukset olivat taas inhottavat. Otin kourallisen ihan puhdasta Maizena Maissitärkkelystä, ripottelin hiuksiin ja harjasin sen ympäriinsä. Hiuksista tuli valkoiset kuin rokokoorouvalla*, mutta se ei nyt haitannut, koska olin menossa nukkumaan. Päätin, että jos hiukset ovat aamulla hyvät, niin hyväksyn maissitärkkelyksen.

*ilmankos, tärkkelystähän aikanaan käytettiinkin!

Arvaatte oikein, hyväthän ne oli. Maissitärkkelys oli yön aikana imenyt rasvaa ja valkoisuus kadonnut. Tilalla oli tuuheat siivon näköiset hiukset. Niitä oli helppo muotoilla. Sileät ja puhtaat ne eivät olleet, mutta ihan huomaamattomat kuitenkin. Paremmat kuin rasvaletti.

Edelleen kyllä mietityttää että mitkä noidan kokkailut siellä päänahassa on käynnissä. Ei tämä shampoopesua voita mitenkään, mutta antaa juuri sen 1-2 päivää lisäaikaa kun ei voi tai halua pestä vielä hiuksia.

Joissain ohjeissa kerrotaan, että ruskeille hiuksille voi sekoittaa tärkkelyksen sekaan kaakaojauhetta (tummaa), niin väri korjaantuu. Siihen en nyt kyllä ryhdy, kun toimi näin yötä vasten ihan hyvin pelkkä tärkkelyskin. Sitä paitsi kaakaossa on rasvaa ja oma arominsa, mitä en ehkä halua päähän, ja ties vaikka tahrii vaatteita.

Jään näillä näkymin tämän jipon käyttäjäksi, se sopii roskanvälttelijällekin kun ainakin tuo Maizenan tärkkelys myydään kierrätettävässä pahvi-paperi-pakkauksessa, ja minimalistille, kun ei tarvitse kuin sen yhden riittoisan tuotteen, joka käy moneen tarkoitukseen.

Advertisement

2 Comments

  1. Syksyn tullen on kuivashampoon tarve jäänyt. Maissitärkkelyksen käyttö oli siitä kätevä, että sitä oli/on muutenkin kaapissa. Talkkia en tiedä käyttäisinkö mihinkään muuhun, joten siinä mielessä minimalistinen minäni ei sitä ehkä hankkisi. Mutta talkki olisi varmasti oivallisempi kuivashampoon korvike kuin maissitärkkelys.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s