Lukuvinkki: Rahanarvoista romua

Hesarissa on tänään taas kiva juttu kierrätyksestä. Yrittäjä on haistanut markkinaraon metalliromun kierrätyksessä: ostaa ihmisiltä metalliromua, myy eteenpäin tukkureille. Kaikki voittavat:

-Tavallinen tallaaja pääsee helposti eroon metalliromusta, ja sen sijaan että pitäisi maksaa kierrätysmaksua sorttiasemalla tai metallinkeräysastian tilatessa, saa jopa rahaa romuistaan.

-Yrittäjä myy ne voitolla eteenpäin. Hänellä on kontaktit ja kanavat romuille, toisin kuin taviksilla.

– Tukkurin hyödystä en ole varma, ehkä hän saa metallia edullisemmin pieniltä yrittäjiltä kuin suurilta? Tai sitten se on toisinpäin. No, joka tapauksessa kauppa näyttää käyvän joten tukkuritkin vaikuttavat hyötyvän.

– Yhteiskunta hyötyy kun suurempi osa metalliromusta ja ongelmajätteestä (esim nuo akut!) päätyvät oikeaan osoitteeseen. Rahapalkkio kierrätyksestä on hyvä porkkana kuluttajille. Niille, jotka heittävät kaiken surutta talonyhtiön sekajäteastiaan tai jos sinne ei mahdu, niin jättävät siihen viereen. Olisiko rahahoukutin riittävä heille? Toivon.

 

Tulisipa Helsinkiin! Artikkelin kuvassa messinkilaarista näkyy paljon sellaista romua jota minä olen heittänyt ihan vaan metallinkeräykseen. Olen siis lahjoittanut arvometalleja pois. Niistähän voisi saada jopa rahaa, taidan alkaa jemmaamaan kellariin ainakin tuota kuparia. Kaikenlaista rempparomua piisaa, kun on tullut kämppiä remontoitua.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s