Lista kaupoista

Kerään tähän listaa netti- ja kivijalkakaupoista (Helsingissä), joissa voi tehdä ekologisia ja (tai edes) kestäviä valintoja vaatekaappiin ja kotiin. Kun ostokset on harkittuja ja harvinaisia, niin vain paras kelpaa!

Kirpputoreilta löytyy kestäviä Wanhan Ajan vaatteita ja tavaroita, kunhan jaksaa etsiä trikooröykkiöiden takaa. Kaikki käytettynä ostettu on tietenkin parempi, kuin samanmoinen uutena, joten siinä mielessä kirpputorit ovat ihan ykkösiä. Itse tykkään aloittaa etsinnän kirpputoreilta, ja jos niistä ei löydy, niin etsin sitten vasta uutena. Siinä tulee hyvä mietintäaikakin hankinnalle, että tarvitseeko todella. Ja hei, kannattaa aina huudella ja haaveilla ääneen tutuille, ties vaikka jollakin olisi sellainen tarpeettomana.

Eikä unohdeta suutareita, räätäleitä, puuseppiä ja muita käsityöläisiä. Zero Waste -ruokaostoksista kiinnostuneet katsokaahan tämä vinkkilistani erikseen.

Kirpputorien taustaorganisaatioihin ja aatteisiin kannattaa tutustua, jos niillä on itselle väliä. Minä yleensä ajattelen, että meni eurot sitten hyväntekeväisyyteen, kirpputorin ylläpitoon tai myyjän taskuun – tuen joka tapauksessa kierrätystä.

Kerrottehan lisää linkkivinkkejä jonon jatkeeksi. Lisäilen itsekin sitä mukaa kun tulee vastaan ja muistuu mieleen. Voisin näistä monesta kertoa lyhyet kuvaukset ja kokemukset, pitäisiköhän? Kaikista ei minulla ei ole itse nettisivua enempää kokemusta. Kaupan listassaolo ei siis tarkoita että kaikki sieltä löytyvä on täydellisesti omantunnontuskista vapaata autuutta, vaan että sieltä voi hyvinkin sellaista löytyä.

Bonus: Erinomainen video ohjeista, joiden avulla tunnistat laadukkaan vaatteen heikkolaatuisesta. Sama juttu kengistä. Justine Leconten videot on muutenkin tosi hyviä!

img_7054.jpg
Shut up and take my money!

ELIKKÄS ASIAAN!

Uutta:

Käytettyä:

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s