Pehmeämpi myskikurpitsakeitto

Myrkikurpitsa oli taas tarjouksessa (1 €/kg !) joten annoin kohtalon taas päättää päivän menyyn. Viimeksi kun tein myskikurpitsakeittoa, se oli vähän mausteisempi versio. Tänään halusin jotain täyteläisempää ja comfort foodimpaa.

Ainekset:

sipuli

myskikurpitsa

200-250g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)

mustapippuri

öljyä paistamiseen

 

  1. Kuullota kuutioidut sipuli ja myskikurpitsa kattilan pohjalla öljyssä.
  2. Lisää vettä nipin napin sen verran, että kaikki palaset voivat kiehua mukana.
  3. Noin vartin päästä kun kurpitsanpalat ovat pehmeitä (= niitäpystyy pilkkomaan puukauhalla kattilan seinämää vasten), soseuta keitto. Jos keitto alkaa pärskyä ympäriinsä, lisää vähän kylmää vettä.
  4. Lisää sinne sitten mustapippuria ja käsin pienemmäksi nyhdetty sulatejuusto ja anna kuumentua vielä niin että juusto sulaa.
  5. Soseuta sen jälkeen vielä uudestaan, niin keitosta tulee kuohkeaa.

IMG_7246

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s