Myrkikurpitsa oli taas tarjouksessa (1 €/kg !) joten annoin kohtalon taas päättää päivän menyyn. Viimeksi kun tein myskikurpitsakeittoa, se oli vähän mausteisempi versio. Tänään halusin jotain täyteläisempää ja comfort foodimpaa.
Ainekset:
sipuli
myskikurpitsa
200-250g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
mustapippuri
öljyä paistamiseen
- Kuullota kuutioidut sipuli ja myskikurpitsa kattilan pohjalla öljyssä.
- Lisää vettä nipin napin sen verran, että kaikki palaset voivat kiehua mukana.
- Noin vartin päästä kun kurpitsanpalat ovat pehmeitä (= niitäpystyy pilkkomaan puukauhalla kattilan seinämää vasten), soseuta keitto. Jos keitto alkaa pärskyä ympäriinsä, lisää vähän kylmää vettä.
- Lisää sinne sitten mustapippuria ja käsin pienemmäksi nyhdetty sulatejuusto ja anna kuumentua vielä niin että juusto sulaa.
- Soseuta sen jälkeen vielä uudestaan, niin keitosta tulee kuohkeaa.