Millin viilausta

Asunnossamme on ollut käynnissä putkiremontin aikana aiheutuneen vesivahingon jälkikorjailut jo yli vuoden ajan. Tarina on pitkä ja polveileva, mutta nyt alkaa näkyä valoa tunnelin päässä. Nimittäin: viimeiset puuttuvat keittiön kaapinovet ovat ehkä vihdoin tulossa.

Koska asentaja asensi viimeksi kaapinovet vähän kiireessä, ja koska kaapinovien yhtenäistä loppuilmettä ei oltu alunperin suunniteltu, päätin nyt pyytää että saan asentaa ovet itse. Nimittäin aion siirtää yhden rivin kaapinovia hieman alaspäin, jotta niiden välinen rako menee samaan linjaan vieressä olevien kanssa. Haluan myös itse mitata ruuvien tarkat paikat vaikka millimetripaperin avulla, jotta ne tulevat varmasti suoraan ja oikealle paikalle. Vinoon asennettu ovi on päänsäryn aihe, ja mukavempaa kun saa sitten syyttää siitä itseään eikä tarvitse katkeroitua.

Uudet kaapinovet ovat vähän väärän värisiä, mutta saavat nyt jäädä. Voitte varmaan arvata, miten paljon ärsyttää kun koko asunnossa on suuria liukuovia ja kaikki kaapinovet samalla luonnonvalkoisella sävyllä, ja sitten nämä yhdet uudet keittiön kaapinovet ovat aavistuksen vaaleampia ja vieläpä erilaista materiaalia. Näissä uusissa on hajun ja näppituntuman perusteella joku muovipohjainen pinnoite (?) kun alkuperäiset oli pikemminkin vain maalatut. Uusissa on myös pikkuruisia lohkeamia pinnassa siellä täällä. Olkoot, se on pientä. Jos nyt saisi vain tämän remontin päätökseen.

Jos olisin tiennyt, että pikku vesivahingosta seuraa käytännössä koko keittiön remontti, olisin tehnyt sitten kunnolla koko remontin ja valinnut itse keittiöfirman ja suunnitellut samalla pieniä muutoksia keittiöön.

Tästä remontista minulla on kyllä niin paljon valitettavaa, että voisin kirjoittaa romaanin nimeltä Never Ending Remontti. Olen itse asiassa pitänytkin remontin ajalta kirjaa kaikesta mitä asunnossa tehtiin (= kaikesta mikä meni pieleen) ja sivuja on jo 6. Tämä oli ensimmäinen kokemani talonyhtiön remontti, ja opin tästä kyllä nyt paljon.

1. Minkä osaat ja saat laillisesti tehdä itse, tee.

2. Pyydä kaikki kirjallisena

3. Ole sopivan mukava muttei liian kiltti. Saat olla vaativa. Älä ärsytä työn tekijöitä, mutta älä myöskään vaikuta sellaiselta joka muka ei huomaisi huonosti tehtyä työtä.

4. Suunnittele etukäteen a- ja ö-vaihtoehdon remontteja asuntoosi, jotta jos yllättäen tulee vaikka vesivahinko, ei tarvitse kiireessä alkaa suunnitella. Sinulla on valmiina värikoodit, materiaalit ja suunnitelmat.

5. Säästä materiaali- ja firmojen tiedot.

6. Ole itse paikalla kun töitä tehdään, niin paljon kuin voit. Ota kuvia, kirjoita ylös. Kuka mitä missä milloin? Kuka sanoi mitä? Kysele paljon, tarkista ja varmista.

7. Lähtökohtaisesti älä luota sokeasti kenenkään ammattitaitoon, puheisiin tai siihen, että joku muu huolehtii jostain.

8. Kun olet ostamassa asuntoa, pyydä myyjältä kaikki tiedot mitä hänellä on asunnossa tehdyistä remonteista. Selvitä myös etukäteen, onko isännöitsijällä niistä tietoa. Jos remontti on hämärän oloinen, pyydä jotakuta asiantuntijaa tarkistamaan asuntoa ennen kuin päätät otatko vastuun piilevistä vioista, joita voi tulla esiin myöhemmin. Kaikki ei aina ole sitä miltä maallikon silmiin näyttää.

IMG_7308.jpg
Ei.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s