Ihan perus paistetut kasvikset

Uunissa vaivattomammin, mutta pannulla tai padassa tulee nopeammin ja maukkaampaa. 

IMG_7346
Paisto alkakoon

Ainekset:

    • tuoreita sekalaisia kasviksia mitä keittiöstä löytyy, tai mitä edullisesti kaupasta kauden mukaan saa (kuvan versiossa on kyssäkaalia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, parsakaalia ja paprikaa)
    • halutettasi myös maustekasviksia: esim sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä…

 

  • suolaa, pippuria
  • sopii myös esim oregano, savustettu paprika -mauste, timjami, persilja
  • hunajaa tai siirappia
  • öljyä paistamiseen

Tee näin:

  • Jos valitsit mukaan maustekasviksia niin kuullota ne ensin öljyssä. Näin niiden aromit liukenevat öljyyn, ja öljy vie niiden maun muiden kasvisten pintaan.
  • Lisää ja paista loput kasvikset kovuusjärjestyksessä: ensin juurekset, sitten kaalit, sitten pehmeät kasvikset.
  • Voit paistaa kasvikset pienissä erissä per sortti, jos pannulla on ahdasta, ja sekoittaa ne yhteen ja maustaa vasta tarjoilukulhossa.
  • pidä pannu kuumana ja sekoittele, että saat kasviksiin väriä! Mutta varo ettei pala pohjaan.
  • viimeistele hunajalla, siirapilla, suolalla, pippurilla tai muilla haluamillasi mausteilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s