Hitsin hyvät härkäpapupihvit

Sata kertaa parempia kuin kaupan valmiit! Tässä Voimapapu-merkkisen härkäpapurouheen kyljestä mukailtu resepti:

*HUOM!* Kokonaisista kuivatuista härkäpavuista toinen resepti alempana!

Ainekset:

  • 2 dl härkäpapurouhetta
  • 1-1,5 sipulia silppuna
  • pieni pätkä purjoa silppuna
  • paistettua suikaloitua kaalia (tai jotain muuta kasvishässäkkää jos on jääkaapissa jämiä)
  • savustettu paprika -maustetta
  • mustapippuria
  • 1+ rkl soijakastiketta
  • oikein vahvaa rakeista sinappia 1/2 rkl
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • seesaminsiemeniä pinnalle ripoteltavaksi
  • öljyä paistamiseen ja voiteluun (rypsi/oliivi)

Teehän näiden kaveriksi taas joku jogurttikastike, tai tarjoile vaikka burgerin välissä!

Valmistusohje:

Laita uuni kuumenemaan 200 °C

Laita härkäpapurouhe turpoamaan veteen pakkauksen ohjeen mukaisesti (omassani oli ohje 2 dl rouhetta 3 dl kylmää vettä)

Kuullota sipulisilppu ja purjo kattilassa öljyssä, lisää kaalit/raaste

Lisää mausteet: mustapippuri, savustettu paprika -jauhe, sinappi, soijakastiketta 1 rkl

Lisää turvotettu härkäpapurouhe ja sekoita oikein kunnolla sekaisin

Lisää 1 dl vehnäjauhoa, ota kattila pois liedeltä. Koostumuksen pitäisi olla sellaista paksua muovailtavaa tahnaa. Ei haittaa jos on vähän löysempää, kunhan saat siitä kakkaroita muotoiltua pellille.

Tarkista maku, ja lisää mausteita.

Muotoile kakkaroiksi tai pihveiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Jos ne ovat tarpeeksi kiinteitä, niin voitele/pirskottele niiden päälle vielä vähän öljyä ja sen päälle sitten seesaminsiemeniä.

Paista 200 °C uunin keskitasolla 20 min.

img_8246

Kuten kuvasta näkyy, näihin tulee tosi hyvä kiinteä rakenne! Ei siis sellaista murenevaa höttöä niinkuin aina kasvispihveistä pelätään.

Bon appetit!

 

Toinen resepti kokonaisista kuivatuista härkäpavuista ja kastike keitinvedestä:

  1. Liota pavut ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä ruskea keitinvesi!
  2. Rouhi kypsät pavut murskaksi veitsellä leikkuulaudalla
  3. Paista kattilan pohjalla sipuli, kaali, purjo ja muut mausteet ensin, sitten vaan papurouhe sekaan.
  4. Lisää 1 dl vehnäjauhoja
  5. Lisää talteenottamaasi keitinvettä sen verran että saat taikinasta tarpeeksi tahmeaa muovailtavaksi
  6. Laita nokareet pellille, jossa on leivinpaperi ja vähän öljyä voideltu vielä lisäksi paperin päälle.
  7. Muotoile pihveiksi, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja öljyä
  8. Paista 200 °C 20 min uunin keskitasolla. Tällä välin voit tehdä kastikkeen ja keittää vaikka riisin.
  9. Pihvit ovat uunista tultuaan vielä löysiä, anna vaan jäähtyä vähän niin kiinteytyvät.

 

Currykastike härkäpapujen keitinliemestä:

  1. Kuullota sipulisilppu kattilan pohjalla öljyssä
  2. Lisää härkäpapujen ruskea keitinvesi ja anna kiehua vähän aikaa
  3. Lisää currymauste, suola ja pippuri
  4. Lisää kaurakerma ja anna taas kiehahtaa
  5. Lisää tarvittaessa suurustetta, niin kastike paksunee

 

2 Comments

  1. No ihan tavallisesta pikkukylän kaupasta löysin Verson härkäpapurouhetta ja suomalaista hernerouhetta joista tein loistavat sipuliset hampurilaispihvit. Lisäsin massaan vielä valkosipulia, porkkanaraastetta, munia, puurohiutaleita ja jauhoja. Mausteita maun mukaan chiliä, paprikaa jne. Hyvä rakenne tuli ja loistavat hampparipihvit. Paistoin tavallisella paistinpannulla.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s