Helppo juustoinen pestokala uunisssa

Tarvitset:

  • Pakastesei annospaloina 2 pakettia
  • Pestokastikkeen jämät
  • Sulatejuustokimpale kokonainen
  • Vehnäjauhoa
  • Voita
  • Maitoa, kasvimaitoa tai niiden puutteessa vettä
  • Sipulia tai purjosipulia

Lisukkeeksi keitettyjä perunoita/riisiä ja raastetta/salaattia. Varsinaisia mausteita ei tarvitse, ellet nyt pippuria halua laittaa. Sulatejuusto, kala ja pesto ovat suolaisia itsestään.

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175°C

Laita kalapalat voideltuun vuokaan ja niiden päälle silputtu sipuli/purjosipuli ja pestosoosi.

Tee juustokastike: sulata pienessä kattilassa n. 50g voita ja sekoita siihen vehnäjauhoa kunnes siitä tulee tahnaa. Lisää maitoa/vettä pikkuhiljaa niin että kastike pysyy tasaisena, noin 5dl. Lisää murusteltu sulatejuusto ja hämmennä kunnes se sulaa.

Kaada juustokastike vuokaan kaiken päälle. Vuoka uuniin 30-60 minuutiksi (riippuen olivatko kalapalat jäässä vai sulia).

 

Hyvvää!

Sama resepti toimii kanallekin.

Riisin kanssa tämän jämät voi hyödyntää vielä piirakan täytteeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s