Helppo juustoinen pestokala uunisssa

Tarvitset:

  • Pakastesei annospaloina 2 pakettia
  • Pestokastikkeen jämät
  • Sulatejuustokimpale kokonainen
  • Vehnäjauhoa
  • Voita
  • Maitoa, kasvimaitoa tai niiden puutteessa vettä
  • Sipulia tai purjosipulia

Lisukkeeksi keitettyjä perunoita/riisiä ja raastetta/salaattia. Varsinaisia mausteita ei tarvitse, ellet nyt pippuria halua laittaa. Sulatejuusto, kala ja pesto ovat suolaisia itsestään.

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175°C

Laita kalapalat voideltuun vuokaan ja niiden päälle silputtu sipuli/purjosipuli ja pestosoosi.

Tee juustokastike: sulata pienessä kattilassa n. 50g voita ja sekoita siihen vehnäjauhoa kunnes siitä tulee tahnaa. Lisää maitoa/vettä pikkuhiljaa niin että kastike pysyy tasaisena, noin 5dl. Lisää murusteltu sulatejuusto ja hämmennä kunnes se sulaa.

Kaada juustokastike vuokaan kaiken päälle. Vuoka uuniin 30-60 minuutiksi (riippuen olivatko kalapalat jäässä vai sulia).

 

Hyvvää!

Sama resepti toimii kanallekin.

Riisin kanssa tämän jämät voi hyödyntää vielä piirakan täytteeksi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s