Tarvitset:
- Pakastesei annospaloina 2 pakettia
- Pestokastikkeen jämät
- Sulatejuustokimpale kokonainen
- Vehnäjauhoa
- Voita
- Maitoa, kasvimaitoa tai niiden puutteessa vettä
- Sipulia tai purjosipulia
Lisukkeeksi keitettyjä perunoita/riisiä ja raastetta/salaattia. Varsinaisia mausteita ei tarvitse, ellet nyt pippuria halua laittaa. Sulatejuusto, kala ja pesto ovat suolaisia itsestään.
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175°C
Laita kalapalat voideltuun vuokaan ja niiden päälle silputtu sipuli/purjosipuli ja pestosoosi.
Tee juustokastike: sulata pienessä kattilassa n. 50g voita ja sekoita siihen vehnäjauhoa kunnes siitä tulee tahnaa. Lisää maitoa/vettä pikkuhiljaa niin että kastike pysyy tasaisena, noin 5dl. Lisää murusteltu sulatejuusto ja hämmennä kunnes se sulaa.
Kaada juustokastike vuokaan kaiken päälle. Vuoka uuniin 30-60 minuutiksi (riippuen olivatko kalapalat jäässä vai sulia).
Hyvvää!
Sama resepti toimii kanallekin.
Riisin kanssa tämän jämät voi hyödyntää vielä piirakan täytteeksi.