Luksusta ja ahdistuksen aiheita minimalistikuutioni ulkopuolelta

Olen pitkin kesää käynyt vierailemassa mökeillä. Olen saanut nauttia ennen niin arkisista asioista, jotka nykyään tuntuvat luksukselta! Kokemus on ollut ihmeellinen, ja vain kannustanut jatkamaan arkea ilman niitä. Miksi suotta pilata joltain niin vaatimattomalta asialta luksuksen fiilis – saapahan helposti ja halvalla hemmoteltua itseään.

Pari esimerkkiä:

Vanupuikot

Olen luopunut vanupuikoista kotona, ja tämä on ollut tosi rankka paikka. Korvien putsaus vanupuikolla on parasta mitä tiedän. Olen korvannut ne ihan vaan vessapaperin palasesta rullatulla ”puikolla” ja öljyllä, joka hillitsee korvien kutinaa.

Kun sitten pääsin mökillä käsiksi vanupuikkoihin, oi että se tuntui luksukselta! Avasin paketin oikein hitaasti, valitsin kaikkein puhtaimman ja täydellisimmän vanupuikon ja pyöräyttelin menemään.

Shampoo

Kotona meillä on suihkussa vain palasaippua. Mökkivieraana olen saanut käyttää oikeita shampoita, ja voi miten ihana niillä on vaahdottaa ja miten sileiksi hiukset tulevatkaan niillä pestessä.

Herkut ja ruoat joita en normaalisti osta pakkauksen tai hinnan takia

Ravintoloista, huoltoasemien kahvioista ja puolestani katetuista päivällispöydistä löytyy paljon harvinaisia herkkuja. Makkaraa, ketsuppia, lehtisalaattia, kirsikkatomaatteja, limpparia, yksittäispakattuja jäätelöitä, karkkia, leikkeleitä, juustoja…

FullSizeRender

Minimalistin kuplastani (tai kuutiosta…) poistuessani olen myös huomannut seuraavaa: ulkopuolinen maailma ahdistaa. Ahdistaa, kun en voi kaupassa päättää koko porukan puolesta mahdollisimman vähäroskaisia ruokaostoksia tai pakottaa kaikkia syömään kasvisruokaa. Ahdistaa, kun olen vieraana paikassa, jossa en voi kääntää katsettani mihinkään mikä ei huutaisi ”järjestele minut”. Joka nurkka ja joka toinen vierustoverin vaate-/tavara- tai ajankäyttöongelma on minulle kuin punainen vaate härälle. Mikä siinä minua provosoi, että joku kantaa puoli omaisuutta mukanaan lyhyelle lomalle? Kuin pakkomielle vaivaisi, en vain voi olla ajattelematta miten tuokin olisi niin mehukas keissi ratkaista tai järjestellä.

Noh, kaikella on hintansa. Minun ei ehkä pitäisi asennoitua reissuihin ja lomiin niin, että niissä olisi tarkoituskaan rentoutua tai elää unelmaansa. Minähän elän sitä jo arjessani, niin pitäisi kaikkien muidenkin kukin omalla tavallaan. Olkoon lomat sen sijaan seikkailuja.

Kuplassa eläminen on hyvää niin kauan kuin siellä pysyy. Ulkomaailmassa vieraillessa kannattaa varustautua paksulla nahalla, mutta ei korkealla muurilla 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s