Puinen tiskiharja

Olen käyttänyt reilun vuoden ajan tällaista kaikille tuttua tiskiharjaa, joka on tehty puusta, metallista ja luonnonharjaksista. Nämä tiskiharjat on olleet vähän trendituote. Tämän tiskiharjan idea on olla 100% kierrätettävä ja ekologinen. Huolestuttaa, kuinka moni heittää sen lopulta kuitenkin sekajätteeseen.

No, minulle tuli tämä kysymys eteen kun totesin että vanha harja tarvitsisi uuden vaihtopään. Vanha on mennyt käytössä ihan linttanaan, eikä harjaksia enää saa millään suoraksi. Kyllä sillä pesee, mutta sykkyräisiin harjaksiin jää kaikki rähmä jumiin. En suosittele ostamaan tätä pehmeämpää mallia, ellet sitten käytä sitä vain herkkään käsitiskiin.

img_9307
Oikealla vanha harjaspää

Ostin uuden harjaspään, tällä kertaa vähän jämäkämmistä harjaksista tehdyn. Se on paljon karheampi, eikä siksi ehkä sovi esim teflonille. Eipä haittaakaan, sillä sitä mukaa kun tämän talon teflonit sanoo kaput, ei uusia tulekaan. Toivottavasti tämä harjaspää kestää kauemmin hyvänä ja helposti puhdistettavana.

Mihin minä tämän vanhan harjaspään nyt sitten heitän? Varmaan biojätteeseen, ellen olisi juuri pian menossa mökille, jossa voin polttaa tämän kiukaassa. Onko se hyvä?

img_9310
Tiskiharjan kaverina on patasuti

Ekotiskiharjan hoito:

  • Pese harjakset kuumalla vedellä joka kerran jälkeen, niin siihen ei jää saippuaa tai ruoanjämiä muhimaan. Huuhtele lopuksi kylmällä, niin puunsyyt sulkeutuvat.
  • Säilytä tiskiharja ilmavasti – älä koskaan liota puista tiskiharjaa, kuten muitakaan puisia keittiövälineitä! Vesi saa puun turpoamaan ja sitten halkeilemaan, jolloin lika ja pöpöt pääsevät sen sisuksiin.
  • Raikasta harjakset samalla kun peset lavuaarin silloin tällöin: ripottele lavuaariin ja harjaksiin ruokasoodaa ja tilkka vettä, harjaa tahna ympäri lavuaaria. Harja puhdistuu samalla. Huuhtele lavuaari kuumalla vedellä, ja tiskiharja kylmällä.
  • Öljyä puuosat silloin tällöin, samalla kun öljyät muutkin puiset keittiövälineet. Kasta  räsyn nurkka öljyyn ja hiero pintaan. Öljy tekee puusta vettähylkivän.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s