Keittiönkaapeilla: Mitä ihmettä?

Kertoisiko joku minulle, miksi minulle on yhtäkkiä ilmestynyt keittiöön yksi yläkaapillinen tällaista sekalaista tyhjää purkkia&purnukkaa ja muuta turhaa roinaa?

img_9361
Ööh…

Siis minulle, joka olen viimeiset vuodet auttanut isoäitiäni tyhjentämään vastaavia kertymiä kaapeistaan, ja paasannut siitä kaikille ympärilläni. Siis MIKSI?

Kaunis ajatus on varmaankin ollut, että nyt kun ostan (mukamas) kaiken mahdollisen irtona (näin ei ole todellisuudessa, kuin vain jos satun käymään keskustassa, koska laiskuus), niin tarvitsen niitä ostoksia varten sitten näitä purkkeja.

Mutta täällä on seassa kaikkea ROSKAA. Mitähän oikein ajattelen voivani säilyttää vanhassa desinfiointiainepullossa? Tai vanhassa shampoopullossa tai eteerisen öljyn minipullossa, joista ei saa hajua pois millään?

img_9362

HOH-HOIJAA!

Osatekijä tämän massiivisen kokoelman kertymiseen on valtavan suuret keittiönkaapit. Jotenkin sellainen tyhjä kaappi vaan houkuttelee turhaa tavaraa sisälleen. Oikeasti, minulla on keittiössä ainakin 2 yläkaappia, joilla ei ole mitään muuta virkaa kuin piilotella tavaroita, joista oikeasti pitäisi päästä eroon. Mutta jos saisin kaapit tyhjäksi, en tiedä sietäisinkö sitäkään. Pakko se olisi täyttää jollain. Ostaisinko sitten niitä tarjousvessapapereita kerralla aina niin paljon, että voi taas odotella seuraavaa tarjousta? Se olisi kyllä järkevämpää.

Otin härkää sarvista, ja karsin reippaalla kädellä tätä läjää. Jätin itselleni hyvän valikoiman erilaisia, erikokoisia ja erimuotoisia purkkeja ja pulloja, jos nyt sitten tarvitsen sellaisia johonkin. Heitin muovinkeräykseen kaikki pesuainepullot ja keräsin hyväntekeväisyyskirpputorille lähteväksi kassillisen käyttökelpoista tavaraa, kuten nuo haarukat ja veitset. Minulla on yhden sarjan aterimet käytössä, enkä tarvitse toisia. Miksiköhän olen säästänyt noita, mistä lienevät edes aikoinaan tulleet? Omituista. Niissä oli teipinpalat, joissa oli minun käsialallani hintamerkinnät. Olen siis joskus jopa yrittänyt myydä niitä jollain kirpputorilla, mutta ottanut takaisin kaappiin kun ovat jääneet myymättä.

img_9365

Kaappiin, josta nämä löytyivät, vapautui tätä myötä kokonainen puolikas vapaata tilaa. Tuohon oranssinpunaiseen laatikkoon mahtui kaikki purkit ja purnukat, jotka päätin säästää. Nostin kaappiin vapautuneelle hyllylle sitten viereisestä kuiva-ainekaapista leivontatarvikkeita ( ja toisesta kaapista salaattikulhot ja salaattilingon kuvan ottamisen jälkeen).

Meinasin samoin tein jatkaa kuiva-ainekaapin ja sen toisen yläkaapin perkaamiseen, mutta eiköhän tässä ollut tarpeeksi tälle päivälle. Vielä pitää kuitenkin kipata nuo roskat keräysastioihin, ja kirppiskassi kirppikselle.

Kiitos Minitu inspiraatiosta, tästä jatkuu… 🙂

Advertisement

1 Comment

  1. Upea lopputulos!! 🙂 Pieni varasto käytöstä poistuneita purnukoita voisi olla ihan kätsy, joskus harvoin mullekin iskee into tehdä esim. diy-kosmetiikkaa, johon näitä voisi tarvita!

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s