Vaateinventaario: Voisinko olla vuoden ostamatta uusia vaatteita?

Järjestelin jälleen vaatekaapin, ja lisäsin samalla aiemmin aloittamaani omaisuusluetteloon kaikki vaatteet (paitsi alusvaatteet ja yöpaidat, joita en nyt perannut):

 • 3 hametta (en käytä melkein ikinä yhtäkään näistä)
 • 8 paria housuja sorttia olohousut, trikoot, urheiluhousut, ulkoiluhousut, legginsit ym.
 • 2 paria vajaamittaisia kesähousuja
 • 5 paria ”oikeita” housuja eli farkkuja, siistejä housuja jne.
 • 14 t-paitaa/aluspaitaa
 • 4 alustoppia
 • 1 jakku
 • 2 arkista kauluspaitaa
 • 5 neuletta/villapaitaa/fleece
 • 6 ”parempaa paitaa”
 • 7 tunikaa
 • 5 mekkoa (en käytä osaa melkein koskaan!)
 • 4 päällystakkia

Yht. 66 kpl (+alus- ja yövaatteet)

Vaatteita on ihan liikaa, vaikka kuinka yritän olla tarkkana mitä tulee hankittua/otettua vastaan kun joku kysyy ”huolisitko?”.

Haluaisin luopua kaikista muista t-paidoista, paitsi noista mustista, joita minulla on samanlaisia 11 kpl. Ne ovat täydellisiä päällä, hamstrasin niitä tänä syksynä kun vihdoin löysin sopivia. Käyvät aluspaitana ja myös sellaisenaan.

Haluaisin luopua osasta mekoista, sillä en käytä juuri ollenkaan niitä varsinkaan arkena. 2 erilaista juhlamekkoa voisi jättää, muut pois.

Fleecekerrastoa olen yrittänyt sinnikkäästi käyttää puhki, jotta voisin heivata sen jo menemään. Se kerrasto on minulle vähän liian pieni, ja poden huonoa omaatuntoa kun aina pesen niitä ja mietin mikromuovin leijailua. Tilalle haluaisin ohuet villahousut.

Housuissa minulla on nuo yhdet maastonvihreät housut, joihin tuli kesällä maalitahra reiteen. Jätin ne kaappiin ”remppahousuiksi”. Eikö sellaiset ole hyvä olla? Mutta olisiko niille parempi säilytyspaikka kuin vaatekaappi, jos en kerta käytä niitä enää muuten.

Tunikoissa on myös sellaisia joita en jostain syystä ole käyttänyt vähään aikaan. Vaikka en ole nyt ihan viime aikoina lihonut, olen jotenkin tullut paljon tietoisemmaksi siitä että en vaan voi enää pitää ihonmyötäisiä vaatteita. Tunikoista sellaisia löytyy.

Hameet? Haluaisin oppia käyttämään niitä. Miten saisin itseni rohkaistua siihen? Suljen kaikki housut 2 viikoksi pois niin on pakko käyttää hametta?

Tarvitsisin näiden karsimiseen paikalle hyvän ystäväni, jonka kanssa olemme kaappeja silloin tällöin peranneet. Ääneen kun sanoo, että tämä ei pue minua/en pidä tästä, ja ystävä kannustaa vieressä, niin luopuminen on helpompaa.

Aika paljon samojen ongelmien kanssa olen kamppaillut yli vuosi sitten viimeksi tekemässäni inventaariossa. Nopeasti vilkaistuna näyttää siltä, että olen isosta osasta silloisia vaatteita onnistuneesti luopunut, mutta jostain on salakavalasti tullut lisää tilalle. Hmm?

14b28dda-ca42-4e17-b042-53fbd3ecff80

 

Kysymykseni kuuluu, pärjäisinköhän vuoden näillä vaatteilla? Minulla ei ole mielessä mitään, mitä varsinaisesti puuttuisi. Tiedän kyllä, että ensi keväänä on tulossa yksi matka, joka vaatii vähän spesiaalivaatimuksia vaatetuksen suhteen.

Kaikkea tuntuu kuitenkin olevan ihan tarpeeksi.

Advertisement

3 Comments

 1. Luulen, että pärjäisit vallan hyvin vuoden ostamatta vaatteita. Voithan vaikka jättää sellaisen takaportin, että rikkoontuneen tilalle saa ostaa uuden. Ja jos pelkäät kyllästymistä, niin miten olisi jos jakaisit vaatekaappisi sisällön kapseleihin (3 kuukautta, 33 vaatetta, kenkää, asustetta), jolloin tulisi vähän vaihtelua ja saisit ehkä hameetkin käyttöön.

  Tästä postauksesta inspiroituneena pitäisi varmaan itsekin tehdä vaateinventaario ja katsastaa mitä vaatteita tulisi olla käytössä ja mitä odottamassa kevättä tai kesää.

  Tykkää

  1. JOO! Talvikapselista voisin aloittaa. Kyllästymistä en pelkää, kuljen arjet melkein joka päivä samassa asussa. Enemmän pelottaa se, että tulee kutsu johonkin tilaisuuteen, ja sitten minulla ei olekaan sopivaa asua sinne :S Mutta se on sen ajan murhe, eikö niin?

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s