Ei enää ilmoituksia (1)

Muistan kun nuorena olin aina innoissani uusista ilmoituksista. Uusi viesti, uusi kommentti! Mitä enemmän sen herkullisempaa niitä oli käydä läpi. Silloin kaikki ilmoitukset olivatkin positiivisia: joku ajattelee minua, joku tykkää minusta, joku haluaa jakaa kanssani jonkun asian. Tämän postauksen otsikon (1) olisi siis silloin saanut minut aivan hurmoksiin, kuin huumetta!

Työelämään siirtyessä ja tärkeilläkseni kuin ”aikuinen”, uudet sähköpostitkin tuntuivat niin innostavilta. Oi, tärkeä viesti. Ihanaa, saan vastata käyttäen hienoja kirjakielisiä fraaseja. Eikä se jäänyt vain niihin ensimmäisiin töihin, vaan aina uuden työn alkaessa tämä neiti Näpsä tulee esiin.

Mutta mitä tämä on, kun nykyään kaikki uudet ilmoitukset kouraisee sydäntä ja vatsanpohjaa sillä epämiellyttävällä tavalla? Ahdistaa! Kuka taas?! Mitä nyt? En jaksa reagoida! Jostain syystä olen alkanut pelkäämään kaikkia saapuvia sähköposteja. Pelkään, että niissä haukutaan minut lyttyyn tai on jokin hätätilanne johon minun pitäisi heti reagoida järkevästi. Uusi ilmoitus vie kaiken huomioni, ja alan heti hermoilla avaanko heti sen katsoakseni mistä kyse, olenko nyt valmis ottamaan tämän informaation vastaan? Valtava ahdistus valtaa mielen. Jotta voin jatkaa yhtään mitään mitä olin tekemässä, minun on saatava tietää onko tullut ilmoitus jotain tärkeää ja kiireellistä, vai onko se vain roskapostia (mikä on aina suuri helpotus!).

Siispä avaan sovelluksen salamannopeasti nähdäkseni edes keneltä viesti on, ja suljen sen heti etten ehdi lukea ensimmäisiäkään sanoja. Sitten saatan palata lukemaan viestiä niin että siristelen silmiä, ja pidän näyttöä niin kaukana itsestäni etten näe kaikkea ja voin vielä peruuttaa. TEKEEKÖ KUKAAN MUU TÄTÄ?

Tiedän että tällainen ahdistuneisuus ei johdu varsinaisesti ilmoituksista vaan jotain muuta on vinksallaan. Mutta miksi annan sen jatkua?

Miksi annan vapaailtojeni ja yöunieni mennä pilalle sen takia että näen tämän (1) ?

Siispä poistin kaikki ilmoitukset. Nyt en voi tietää onko minulle tullut uusia ilmoituksia, ellen itse halua mennä katsomaan. Nyt voin katsoa puhelimesta kelloa, säätä, reittiopasta tai soittaa puhelun ilman että näen tämän (1).

Vapaus!

Placeholder Image

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s