Paperisota vihdoin selätetty!

Vuoden 2018 projektinani oli minimoida paperiarkistoni. Alkutilanne oli kutakuinkin 5 mapillista ja 2 pahvilaatikollista papereita. Vihdoin eilen saavutin tyydyttävän lopputuloksen: noin 1 mapillinen omia papereita ja 1 pahvilaatikollinen firman kirjanpitoa.

Oikeasti tärkeiden papereiden joukossa edelleen päätin säästää muistoja, kuten lapsuuden diplomeja päiväkodista ja harrastuksista, joitain valokuvia, joitain valmiita paperikopioita, joitain kirjeitä, joitain askarteluja ja piirroksia.

Kun tavoite oli saavutettu, skannasin vielä kaiken ja tänään otan varmuuskopiot erilliselle kovalevylle. Voin sanoa, että paperiasiani ovat kunnossa! Ihanaa!

Paperien karsiminen on vähän erilaista kuin tavaroiden:

  1. Aika moni paperi piti lukea, että tiesi voiko sen heittää pois
  2. Papereita piti järjestellä samalla moneen kertaan, jotta näki kokonaisuuden
  3. Toisaalta, kun jostain päätti luopua, se oli nopeasti hoidettu pois päiväjärjestyksestä: revitty ja viety paperinkeräykseen.

Tästä voisi vielä jatkaa extreme-tasolle heittämällä pois vielä kaikki ne paperit, joita ei tarvitse pitää alkuperäisenä kappaleena. Eli niin, että tarvittaessa tulostan sähköisestä versiosta paperisen, jos tosiaan paperista johonkin vielä tarvitsee. Mutta minä kyllä tykkään pitää esimerkiksi terveyteen liittyvät lausunnot valmiina setteinä, jotka voin ottaa mukaan vastaanotolle mennessäni.

Ja jos unohdan ottaa muovitaskun mukaan, minullahan on nyt ne kaikki aina mukana sähköisenä 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s