Mikä on vinttikomeron tarkoitus?

Tätä kysymystä pohdin tänään käydessäni itse pitkästä aikaa omalla vinttikomerollani. Vein sinne säilöön tyhjän pahvilaatikon, jota saatan tarvita myöhemmin.

Vinttikomeroni on lukittu järeällä lukolla, mikä on vähän hassua. Jos joku haluaisi päästä sisälle vinttikomeroon, hän voisi melko pienellä voimalla vain nykäistä 80 vuotta vanhaa haperoa ja harvaa lautaovea, ja se irtoaisi liitoksistaan. Tai kiivetä sisään sen yli, tai vetää syrjään ruosteisen kanaverkon komeron ”seinästä”.

Sisältä tämä tunkeutuja ei kyllä löytyäisi muuta kuin näitä erilaisia tyhjiä pahvilaatikoita, kuplamuovia ja putkiremontin jäljiltä jemmattuja kaapinovia.

Kävin uteliaisuuttani kiertämässä vinttiä ympäri, katsellen miten muut käyttävät vinttikomeroaan. Aika moni komero näytti siltä, että sieltä ei ole vuosikymmeniin kaivettu eikä kaivattu yhtään mitään. Pölyiset tavaravuoret nousivat komeroista ylös kattoon saakka. Rikkinäisiä tavaroita. Onko tuo vahvistin? Täh! Mitäköhän papereita nuo ovat, näyttävät tärkeiltä… Voi miten kauniita vanhoja huonekaluja, ovatkohan enää kunnossa.

Vintti ei ole kovin hyvä paikka säilyttää mitään arvokasta. Ilmankosteus, vaihteleva lämpötila, mikrobit ja pöly pilaavat nopeasti herkät esineet. Niihin tarttuu vintin haju. Ja kaikki oikeasti arvokas lähtee kävelemään sieltä, kun vintit ja kellarit ovat tavallisia murtokohteita. Miksi meillä sitten edes on vinttikomeroita? No, vaikka niitä pahvilaatikoita, talvehtivia kasveja, kesärenkaita ja laudanpätkiä varten. Voi, pysyisikin sellaisena!

Miten sääliksi kävi niitä tavaroita. Miksi teidät on tänne hylätty? Kuinka paljon iloa teistä olisi voinut vielä olla, jonkun kotona.

Miten sääliksi kävi komeroiden omistajia. Miksi meidän elämämme on niin kiireistä, ettei ole aikaa pitää huolta omaisuudesta? Miksi meillä ei ole energiaa siihen?

Olin ajatellut luopuvani itse koko vinttikomerosta, saisin vähän taskurahaa vuokraamalla sen naapurille, jonka komero tursuaa puolelleni kanaverkon yli ja läpi. Mutta tänään ajattelinkin, että en halua edesauttaa hamstraamista. Mielummin hankin taskurahat tarjoutumalla joskus avuksi tyhjentämään naapurin komeroa.

Monesta komerosta oli lukko murrettu auki – tai jätetty auki, aivan kuin kutsuna tulla tutkimaan tavaroita ja ottaa mukaansa löytöjä. Tämä on kuulema mm. opiskelija-asunnoissa käytetty tapa päästä vaivattomasti eroon turhasta tavarasta. Mutta se ei ratkaise ongelmaa.

suurennuslasi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s