Arkiastioista luopuminen

Käytössäni olleet arkiastiat olivat varmaan 30 vuotta vanhoja ja kovalla käytöllä olleita. Oli naarmuja, lohkeamia, hassut määrät kutakin astiaa: 5 mukia, 3 lautasta, 4 leipälautasta ja niin edelleen. Arkiastiat olivat arkiastioiden aatelia: ajatonta ja kestävää Teemaa. Niissä ei ollut sinänsä mitään vikaa, ajoivat asiansa ja olivat kivan näköisiä.

Niiden alapuolella keittiön kaapissa oli sitten juhla-astiat: kauneimmat posliinikupit, tassit, lautaset ja kulhot isommallekin juhlapoppoolle. Lasivitriinissä hienot jälkiruokamaljat ja lasit. Niitä juhlia vaan on aika harvoin. Juhla-astioita käytettiinkin sitten arkiastioiden jatkona, kun kolmella lautasella ei kovin pitkälle pötkitä.

Puntaroin seuraavaa: ostanko lisää arkiastioita vai luovunko niistä kokonaan? Vai tekisinkö jopa niin päin, että myyn juhla-astiat pois?!

Olin päätynyt puntaroinnissa 99% valmiiksi luopumaan arkiastioista, mutta vielä oli viimeinen kynnys ylitettävänä. Lopulta siinä auttoi sattuman kauppa, ja nyt totuttelen juhlallisiin aamiaisiin ihanista astioista. Tämä on kyllä ihanaa!

Suosittelen!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s