Minimalistiset nukkumajärjestelyni

Muutama vuosi sitten vaihdoimme perinteisen sängyn futon-patjaan. Muhkea patja ja petari teetettiin mittojen mukaan juuri oikean kokoiseksi ja muotoiseksi alkoviimme. Syy futonin hankintaan oli itseasiassa olosuhteiden pakko – muunlaisia patjoja oli todella vaikea löytää mittojen mukaan valmistettuna. Vaihtoehdot olivat aikalailla vaahtomuovi tai futon, ellei sitten tosissaan olisi halunnut maksaa itseään kipeäksi.

Futon on lautalattialla suoraan, ilman alustaa. Meillä oli ajatuksena rakentaa alusta itse, mutta näin vain se on tipahtanut projektilistan pohjimmaiseksi, kun hyvin näyttää kelpaavan ilmankin. Patjoja ei suositella käytettävän suoraan lattiaa vasten, sillä patjan alle voi kertyä kosteutta. Sellaista ei kyllä ole täällä havaittu, ehkä lautalattia on sopivan hengittävä itsessään. Tai patja niin paksu, ettei kehon lämpö lämmitä sitä läpikotaisin.

Päivisin patjan päällä on aluslakana ja tyynyt tyynyliinoineen, sekä minun unileluni. Nukkumaviltit on nostettu roikkumaan sängyn viereen tuulettumaan. Tavallisia peittoja meillä ei siis ole, niiden sijaan on 2 kpl isoja villasta kudottuja vilttejä. Kesällä ohuemmat puuvillaiset. Villaviltit ovat aitoa vintagea mummin kaapista. Tässä toisen niistä tarina. Villavilttejä ei tarvitse pestä elleivät ne oikeasti likaannu – luonnostaan antibakteeriselle villalle riittää puistelu ja tuuletus.

Aluslakanoita on tällä hetkellä 1 kpl. Se riittää, kun vain muistaa laittaa sen aamulla heti herätessä pesuun. Kun sen sitten ripustaa ilmavasti kuivumaan, se on iltaan mennessä kuiva.

Tyynyliinoja on reilusti, ja ne kaikki ovat valkoisia. Tyynyliinoja vaihdetaan useammin kuin aluslakanaa (koska nukumme yöpuvuissa), ja tykkään kerätä niitä sopivasti kerrallaan pesuun, että voin käyttää valkaisevaa pyykinpesujauhetta.

Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän järjestelyyn kaikin puolin. Pelkkiä plussia:

+ Futon on jämäkkä patja, sille voi rojahtaa ilman että kahvikuppikaan läikähtää, jos sellaisen on laskenut patjan toiseen päätyyn.

+ Lattianrajaan laskeutuminen ja nouseminen antaa erinomaisen treenin alavartalon lihaksille aamuin illoin ihan huomaamattaan.

+ Yöpöytää ei tarvita, lattia patjan vieressä on yksi iso yöpöytä

+ Jos meillä olisi lapsia, ei tarvitsisi kieltää sängyssä pomppimista! Mikään ei voi hajota.

+ Viltit peittojen sijaan ovat niin helppoja, eikä enää koskaan mene hermot siihen kun peitto karkaa pussilakanasta.

+ Viltit käyvät sellaisenaan myös päiväpeitosta, jos sänky pitäisi pedata

img_9632

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s