Kirpputorimuistoja

Varhaisin kirppismuistoni on lapsuudestani, jolloin olen ollut noin 7–8-vuotias. Kotimme lähellä oli kirpputori, jonne kerran koulun jälkeen uskaltauduin sisään. Olin haltioitunut kaikesta erikoisesta tavarasta, jota tässä kyseisessä kirpputorissa oli lattiasta kattoon, joka nurkka ja kolkka täynnä. Se muistutti sitä samaa tunnetta, kun joskus kotona tyhjensin koko lelulaatikon ja löysin sieltä jotain kauan kadoksissa ollutta. Ne oli aarteita!

Ostin karkkirahoillani pienen minikokoisen sanakirjan. Menin kotiin ja näytin innoissani hankintaani vanhemmilleni. Jos en ihan väärin muista, sanakirjan vastaanotto ei ollut kovin lämmin. ”Mitä sinä tuollaisella teet? Älä tuhlaa rahoja tuollaiseen roinaan”

Seuraava kirpputorikokemukseni oli vasta yläaste-/lukioikäisenä, yhtäkkiä muistin koko kirpputorien olemassaolon ja rupesin kiertelemään niitä. Aluksi homma meni niin, että ostin kaiken mikä sopi päälleni tai oli edes etäisesti kiva. Olin niin tottunut tavallisten kauppojen shoppailuun. Kirppikseltä ei lähdetty tyhjin käsin, suorastaan väkisin piti löytää jotain ostettavaa kun kerta sinne asti oli lähdetty ja niin kauan kierrelty.

Tavaraa ja vaatetta alkoi kertyä, eikä hankinnat olleet yhtään harkittuja. Kirppislöydöt tuntuivat niin ainutkertaisilta, ettei niitä voinut ohittaa. Ihan sama tarvitsinko taas uutta laukkua, kun kerran tuli niin kiva vastaan niin se on ostettava tai mahdollisuus menee ohi!

Onneksi lopulta tulin järkiini. Viimeistään siinä vaiheessa, kun aloin lahjoittaa samalle kirppikselle takaisin sieltä ostamiani vaatteita ja laukkuja, joita en ollut juurikaan käyttänyt.

Myöskin silmä alkoi harjaantua, ja tietous. Mistä kirppikseltä kannattaa etsiä mitäkin, minkä näköisistä itsepalvelukirppisten pöydistä tekee parhaat löydöt, mitkä kaikki asiat käytetystä tavarasta kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä. Mitä ylipäänsä on realistista yrittää etsiä kirppiksiltä? Mikä on halpaa ja mikä kallista? Miten löytää nopeiten pellavapaidan sadan tekokuituisen seasta?

Tässä joitain löytöjäni joista olen saanut valtavasti iloa:

  • Halti käyttämättömät vaelluskengät 38e (uutena 100-200e)
  • Birkenstock käyttämättömät sandaalit 12e (uutena n. 100e)
  • Birkenstock käyttämättömät maiharit 30e (uutena n. 100e)
  • Rosenthal ”paperbag” vaasi 2e (uutena 50e)
  • Tosi hyvä urheilumallinen villapaita 12e  (uutena vastaavat n. 70-100e)
  • Kaunis jalkalamppu
  • Tuloilmaventtiilin suodattimia avaamaton paketti 2e (uutena 50e)
  • Kauniita astioita
  • Sinkitty rikkalapio
  • Yksittäisiä kappaleita erästä harvinaista (ja tuntematonta) Hackmanin aterinsarjaa, jota minulla on

Ja monen monta muuta jotka ei nyt tule mieleen….

Kirppiskiertelyharrastukseni tunnetaan myös lähipiirissä, ja olenkin saanut toimia monelle personal shopperina. Laitat minulle vaan listan mitä kaikkea etsit, niin pidän silmäni auki niiden varalta samalla kun kiertelen.

Tärkeintä näissä löydöissä ei ole halpa hinta uuteen verrattuna, vaan se LÖYTÖ. Valtavan tavaramäärän keskeltä olen onnistunut löytämään sen juuri oikean, sen jota tarvitsen, sen joka jää kotiini pitkäksi aikaa jatkamaan elämäänsä. Sen, jonka ehkä pelastin kaatopaikalta tai jonkun sellaisen toisen kirppiskiertelijän käsistä, jolle se tavara ei ehkä sittenkään ollut se ihan ykkönen, ja tavara jää kaapin perälle.

Jos sinulla on kotonasi tavaroita tai vaatteita, jotka eivät ole ihan lemppareitasi, laita ne kiertoon niin niillä on mahdollisuus päästä jonkun toisen lemppariksi! 🙂

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s