Kaalilaatikon voi tehdä suoraan pataan

Jaahas veikkoset, näin lähti uusi viikko alkuun herkullisella pitkään tekeytyneellä vegaanisella kaalilaatikolla.

Kaalilaatikon valmistamisen uurain vaihe on kaalin paistaminen ennen uuniin laittoa. Laiskajaakko skippaa tämän vaiheen, ja harmittelee sitten myöhemmin kun kaalilaatikosta tulikin pahaa haisevaa limaa.

Paistamisessa voi oikaista vähän, kun paistaa kaalin isossa valurautapadassa ja tekee sen laatikon siihen suoraan. Ei siis tarvitse erikseen paistaa ja sitten voidella vuokaa ja tiskata hirveästi kaiken päätteeksi. Mautkin pysyvät kaikki mukana.

Vegaaninen kaalilaatikko

  • sipulia
  • kaalia
  • soijarouhetta
  • riisiä tms. (puuroriisi, sushiriisi, ohra) kuivana tai ylijäänyttä keitettyä
  • suolaa, pippuria, maustepippuria, laakerinlehtiä, meiramia, siirappia
  • edellispäivältä ylijäänyttä lientä (esim papujen keitinlientä) tai vettä
  • öljyä
  • rapean kuoren halutessasi korppujauhoja

Kuumenna öljy suuren padan pohjalla ja kuullota suikaloitu sipuli siinä. Lisää mausteet siirappia lukuunottamatta. Lisää ohueksi suikaloitu kaali, ja kääntele silloin tällöin kunnes suikaleet löystyvät. Uunin voi laittaa vasta nyt kuumenemaan, 175 asteeseen.

Jatka kaalien paistamista silloin tällöin käännellen, kunnes uuni on kuuma.

Lisää kaalien sekaan siirappi, soijarouhe ja riisi, ja vettä/lientä sen verran että voit kauhalla painaen saada kaiken osumaan veteen. Ei siis niin paljoa että vesi näkyisi pinnalle saakka, vaan niin että kun painat kauhalla, niin juuri ja juuri näkyy jotain nestettä siellä olevan.

Laita pataan kansi päälle ja heivaa koko komeus uuniin.

30 minuutin kuluttua sekoita ja lisää tarvittaessa nestettä.

[Yllä olevan vaiheen voit toistaa ihan niin monta kertaa kuin huvittaa, loppua kohden ei edes niin usein tarvitse, vaan voit jo melkein unohtaa laatikon uuniin. Se vain tulee paremmaksi! Kunhan ei kuivu. ]

Myöhemmin käy vielä kurkistamassa, nyt kaiken pitäisi olla hyvin kypsää ja toisiinsa liimautunutta, siis laatikkomaista. Jos haluat pintaan vielä rapeutta, ripottele päälle korppujauhoa ja vähän öljyä, ja paista vielä uunissa ilman kantta kunnes olet tyytyväinen.

Kaalilaatikon lisukkeeksi sopii perinteinen puolukkasurvos, tai puolukat sellaisenaan. Valmiin annoksen päälle vielä ekstraripaus suolaa, niin avot!

20200330_162312

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s