Maukas paistettu riisi-ohra

Meinasin sanoa tätä pilahviksi, mutta eihän tämä kai aivan sellainen ole. Nimittäin riisi ja ohra on ensin keitetty, ja sitten paistettu muiden ainesten kanssa.

Tässä on seitsemän elementtiä, joissa parissa on vieläpä valinnanvaraa:

  • riisi/ohra (Myllyn Paras esikypsytetty ohrasuurimo)
  • sipuli
  • aurinkokuivattu tomaatti
  • taateli/kuivattu karpalo/rusina
  • sitruuna/lime/appelsiini
  • persilja/korianteri
  • pähkinä

Tämä on herkullinen sellaisenaan, mutta kokonaisen annoksen rakentamiseksi sen kylkeen voi heittää esimerkiksi juureksia (esim. punajuuri, palsternakka), sinihomejuustoa, vuohenjuustoa, herkkusientä, hyvää leipää, päärynää. Sen mukaan mitä nyt tekee mieli.

Tee näin:

  1. Keitä riisi ja ohra, älä laita paljoa suolaa keitinveteen sillä aurinkokuivatut tomaatit on tosi suolaisia.
  2. Pilko ja murskaa leikkuulaudalla sipuli, aurinkokuivatut tomaatit, taatelit ja pähkinät
  3. Kuullota isossa kasarissa tai valurautapadan pohjalla sipuli. Voit käyttää aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
  4. Lisää loput pilkkomasi ainekset ja anna paistua hyvin
  5. Lisää keitetty riisi ja ohra ja sekoita kunnolla samalla kun paistat, ettei tartu pohjaan kiinni
  6. Sekoitus on syötävää heti, mutta voit paistaa siihen vielä lisää väriä ja makua. Lisää lopuksi yrtit ja sitrusmehu.

Nam nam!

20200417_173634

20200417_173707
Sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, taatelia ja manteleita paistumassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s