Kaksi parasta vegaanista jogurttia

Rakastan happaman bulgarianjogurtin makua. Joitakin vuosia sitten oikeat jogurtit jäivät harvinaiseksi herkuksi, ja arkeen otettiin vegaaniset jogurtit.

Miksi ylipäänsä jotain jogurttia? Tämän hyvän kysymyksen olen esittänyt monta kertaa itsekin. Jogurtit – varsinkin nämä kasvipohjaiset- on noin lähtökohtaisesti aika turha sokerin ja lisäaineiden paukku. Aidosta jogurtista sentään saa maitohappobakteereja.

Noh, jogurtin kanssa saa syötyä ne pakolliset pakastemarjat, siemenet ja pähkinät. Ja onhan ne mukavaa vaihtelua kaurapuuroon ja kurkkuvoileipään.

Kasvipohjaisten jogurttien valikoima on kasvanut ihan valtavaksi. Isoimmat valikoimat on kaura- ja soijapohjaisia. Kaura on houkuttanut minua kotimaisuuden vuoksi, mutta kaurajogurttien rakenne on minusta liian kaukana jogurtista ja muistuttaa paksua kauravelliä. Siis kun haluan vaihtelua kaurapuuroon, kaurajogurtti on liian lähellä sitä.

Soijajogurteista olen löytänyt kaksi ehdotonta suosikkia:

  1. Planti Soygurt Mango
  2. Alpro hapatettu soijavalmiste Kookos

Molemmissa on sileä kermainen rakenne, eivätkä ne hytky kuin hyytelömäinen kaurajogurtti. Maku on molemmissa ihastuttava ja RAIKAS. Ei tunkkaista feikkimarjan makua. Plantin etuna on kartonkipakkaus.

Saisipa molempia vielä isommissa pakkauksissa.

Suosittelen kokeilemaan, jos vielä etsit hyvää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s