Suppilovahvero-misokeitto

Olen joskus aiemmin kokeillut käyttää suppilovahveroita aasialaisessa keitossa, mutta vahveroiden maku ei ole oikein istunut keittoon. Ei varsinkaan mihinkään äyriäisiä sisältävään. Se on tuntunut niin suppilovahveroiden kuin muiden keittoaineksien haaskaukselta.

Nyt löysin reseptin, jossa suppilovahverot toimii. Glory of Seitan -blogissa on tämä resepti, jota muokkasin hieman. Sellainen vinkki minulla on, että jos jostain saat tai voi itse kasvattaa, niin varsisellerin lehdet ovat todella hyviä imitoimaan levää aasialaisissa keitoissa ja sooseissa. Niin myös tässäkin keitossa. Lehdet silputaan ja lisätään keittämisen loppuvaiheessa.

Ja minullakin oli flunssa, kyllä paransi tämä keitto ja maistui!

Tässä mukailtu reseptini isoon kattilalliseen keittoa:

Tarvitset:

  • Suppilovahveroita suoraan metsästä, puhdistettuna (minulla oli n. 1,5 litraa)
  • Sipulia (1 iso tai 2 salottisipulin kokoista)
  • Valkosipulia (pari kolme kynttä)
  • Inkivääriä (ison peukalon kokoinen pala)
  • Chiliä (maun mukaan)
  • Varsiselleriä lehtineen (2 ohutta pitkää vartta, lehdet lisätään myöhemmin)
  • Porkkanaa (2 kpl)
  • Kesäkurpitsaa (minä käytin kaksi pientä keltaista kesäkurpitsaa)
  • Miso-tahnaa (minä käytin isoon kattilalliseen koko pussin Miyako Japan Miso Paste 150g)
  • (soijaa maun mukaan, jos miso-tahnassasi ei ole tarpeeksi suolaa)
  • Limeä tai sitruunaa (minulla oli vain sitruunamehua niin lirautin sitä)
  • Korianteria (lehteä siis. käytin kuivattua)

Tee näin:

  1. Paista kuivalla pannulla ilman öljyä suppilovahveroita niin, että niistä irtoaa ja haihtuu neste. Siirrä sitten suppilovahverot syrjään odottamaan.
  2. Kuullota (seesami-)öljyssä hakkeloidut sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili
  3. Lisää pannulle pilkotut varsisellerin varret ja porkkana ja paista niitäkin vähän
  4. Siirrä kaikki paistokset kattilaan, ja lisää kattilaan vettä samalla kun huuhtelet paistinpannun sillä vedellä. Niin saat kaikki maut mukaan pannulta.
  5. Kiehauta ja lisää pilkottu kesäkurpitsa, silputut varsisellerin lehdet ja suppilovahverot.
  6. Lisää vettä tarpeen mukaan ja misotahna, kiehauta.
  7. Mausta valmiit annokset limellä ja korianterilla, tarvittaessa lisää soijaa jos suolaa kaipaa.

Hyvää!!

Suppilovahvero-misokeitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s