Kehäkukkien ja persiljan kuivausta

En juuri tunne ennestään kehäkukkaa, muuten kuin ulkonäöltä. Ne ovat niitä tekokukkien näköisiä. Kasvimaalla, jota saan käyttää, kasvoi kehäkukkaa niin paljon että rohkenin ottaa kukkia kuivattavaksi, kun pian säät kylmenevät niin etteivät kukat enää kestä. Pölyttäjiäkään ei ole juurikaan enää, mutta jätin niillekin monta monta kukkaa. Yhden suuren kauniin perhosen näin eilen.

Kuivauksen jälkeen voisin sitten keksiä mitä kehäkukalla tekisi. Nopea googlaus ei oikein inspiroinut mihinkään. En käytä voiteita, hauteita tai tinktuureja. Teenä viitsin juoda vain kaupan teetä ja yrttiteetä.

Ruoanlaitossa en ole tottunut käyttämään kukkia. Vielä?

Ideoita siis otetaan vastaan!

Jos tunnet kehäkukan vielä paremmin, tiedätkö kannattaako kukat poimia silloin kun niissä on tuo tumma keskusta, vai silloin kun on vielä vaalea?

Persilja sentään on tuttu, ja tänä vuonna kasvimaalla niin satoisa että ihan tuskastuttaa. Valtavan kimpun sain saksittua ylös, ja silti jäi runsaasti vielä kasvamaan.

Yrteille paras säilöntätapa lienee pakastus, siinä aromit ei muutu. Mutta tämä kasvimaa sijaitsee mökillä, jonne ei voi jättää pakastinta pörisemään läpi talven. Yrttejä voi säilöä myös öljyyn, tekemällä niistä silloin yrttiöljyjä. Päädyin kuitenkin tuttuun ja turvalliseen kuivaukseen. Sitä on helppo pakata pieneen tilaan ja ottaa käyttöön ruoanlaitossa vaivattomasti.

Kuivasin persiljoista erikseen lehdet ja varret. Lehtiä ripottelen sitten valmiiden annoksien päälle, varsia käytän liemiin ja sooseihin. Näin varsien kitkerämpi maku hälvenee ja saan koko kasvin käytettyä.

Kehäkukat menossa kuivumaan
Persiljat vaiheessa
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s