Uuden repun etsintää

Minulla on käytössä musta reppu, joka on palvellut minua uskollisesti jo 10 vuotta. Reppu maksoi muistaakseni alle 25 euroa. Reppu on erittäin minimalistinen: siinä on 1 iso päälokero ja 1 vetoketjullinen sivutasku (jota en kylläkään käytä). Inhoan reppuja joissa on paljon taskuja. Materiaali on ohutta mutta kestävää polyesteriä. Olkaimet on ohuet. Reppu suljetaan rullaamalla, ja sen voi sulkea kahdella kädellä ILMAN että tarvitsee pysähtyä tai laskea reppua alas. Tämä on suuri plussa!

Repun sisällä oli alunperin jonkinlainen kalvopinta, joka esti kosteuden pääsyn reppuun. Se on vuosien aikana hapristunut sisältä pois, ja nyt reppu on sellainen läpikuultava, ja päästää veden läpi. Siksi olen haikaillut vedenpitävää reppua. Nykyisen repun kanssa olen pärjännyt, kun muistan kääriä muovipussiin kaiken mikä ei saa kastua. Tietokoneelle hyvä pussi on termokassi, siis ne paksut joihin pakataan pakasteita.

Repun olkaimet on myös tosi ohuet ja kuluneet, ja hartiani ovat ihan tohjona jos kannan repussa jotain painavaa. Mutta ohuiden olkaimien ansiosta repun voi rullata pieneen tilaan.

Vastaavan malliset, mahdollisimman vähän taskuja sisältävät vedenpitävät reput ovat kalliita. Melkein 200 euroa. Ja kun tarkemmin ajattelen, sehän on vain tosi hieno muovipussi. Kuka maksaa 200e muovipussista? En ainakaan minä!

Sellainenkin käsitys minulla on, että muovipussimaiset reput eivät kestä pakkasta. Ne voivat murtua, ja näin vedenpitävyys on menetetty. Vedenpitävästä repusta ei ole sitten enää sitä iloa, jos siinä on yksikin reikä. Siksi järkevämpi valinta olisi ei-vedenpitävä reppu, jonka sisällä pitää erillisiä vedenpitäviä pussukoita. Ne on edullisempia korvata, jos ne menevät rikki.

Mutta eikö ne vedenpitävät pussukatkin ole vain muovipusseja? Niin kauan kun kotiini ajautuu muovipusseja ja kestäviä termokasseja, miksi en käyttäisi niitä.

Hartioitani varten kuitenkin todella tarvitsisin mukavamman repun. Mutta kun en löydä! Missä on ohut, kevyt, yhtä helposti kiinni rullattava, taskuton reppu, jossa on hyvät olkaimet? Lantiovyökään ei olisi pahitteeksi retkeillessä.

Etsintä jatkuu…

Advertisement

2 Comments

  1. Itse olen ratkaissut ostamalla mieleiselleni repulle erillisen sadesuojan muutamalla eurolla. Tarvittaessa helppo laittaa repun päälle ja pois. Myös rinkassani on sadesuoja. Kokoja löytyy eri litramäärille. Suosittelen!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s