Unettomia öitä ja jotain uutta

Taas on yö, taas valvon. Olen mennyt syksystä alkaen melkein joka ilta nukkumaan klo 20 aikaan, ja heräillyt pirteänä kuin peipponen pitkin yötä. Klo 5 tai 6 aikaan en enää koeta saada unta, vaan rupean surffailemaan netissä aamun alkajaisiksi.

Mikä on uutta, on se, ettei heräily ahdista minua. Ennen se ahdisti. Lapsesta asti kärsin unettomuudesta, mitä pahensi se kun rupesin laskemaan jäljellä olevaa aikaa saada unta. Minua valvotti ja valvottaa nytkin murheet ja seuraavan päivän jännitykset.

Unettomuusahdistuksesta olen päässyt eroon pyhittämällä vapaa-aikaani aikatauluvapaaksi ja suunnittelemattomaksi. Näin voin ajatella, että nukunpa sitten seuraavana päivänä päiväunet. En kyllä oikeasti juuri koskaan nuku näitä päiväunia, mutta menen kyllä aiemmin nukkumaan.

Olen myös alkanut rohkeasti nousemaan pois sängystä, jos uni ei tule. Ei minun tarvitse pyöriä sängyssä, vaan voin istua nojatuolissa ja katsoa Youtube-videoita. Ja vastustan viimeiseen asti ohjeita, joiden mukaan mitään ruutuja ei saisi katsella iltaisin ja öisin! Kyllä se minua rentouttaa. Isoäitinikin napsauttaa iltapäivisin telkkarin auki vain nukahtaakseen sen äärelle. Siis tarkoituksella.

Tänä yönä minua valvottaa jännittävä uusi vaihe elämässä. Itse asiassa kaksikin, mutta toisesta en ole vielä varma. Varma uusi asia on opiskelujen aloittaminen uudessa koulussa ja ihan uudella alalla. Opinnot alkoivat eilen, ja vaikka perehdytyspäivän pääasiallinen sisältö oli hieman tutustua opiskelutovereihin, se vei minusta kaikki mehut. En ole vuosikausiin joutunut keskittymään mihinkään montaa tuntia putkeen. En ole vuoteen joutunut juttelemaan muutamaa sanaa enempää tuntemattomien kanssa. En minä enää osaa!

Aloin häpeämään itseäni ja tyhmiä kommenttejani. Se on minulle tuttua. Koko illan mietin mitä tuli sanottua, ja siksi unikin jäi lyhyeksi. Nukuin pari tuntia ja nyt olen taas hereillä miettimässä tätä asiaa.

Millähän siitä pääsisi?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s