Vihamielisyys ahtaasti asuvia kohtaan

Olen lukenut mielenkiinnolla Hesarin artikkeleja, joissa ihmiset asuvat pienissä kodeissa milloin milläkin järjestelyllä ja kokoonpanolla. Vielä suuremmalla mielenkiinnolla olen lukenut näiden artikkelien kommenttiosiota, jotka täyttyvät joka kerta vihamielisillä kommenteilla. Näissä kommenteissa sanotaan, että KUKAAN ei oikeasti halua asua pienessä kodissa, pienet kodit ovat epäinhimillisiä ja luonnottomia, toimimattomia, epäterveellisiä, vaikeita siivota… mitä vielä. Niin, ja vielä se, että tällaisten sairaiden asumisvalintojen ”hehkutus” on suorastaan salaliitto saada ihmiset asumaan ahtaammin ja ahtaammin ”kanakoppeihin” kärsimään.

Mitä ihmettä tällainen on?

Jos artikkelissa ihan selvästi kerrotaan, että tämä asukas HALUAA asua näin, miksi sitä ei uskota? Onko tämä asukas aivopesty luulemaan viihtyvänsä pienessä kodissaan? Onko hän köyhä ja kärsivä? Onko hänet pakotettu asumaan pienessä kodissa?

Minä ainakin uskon, kun joku sanoo viihtyvänsä kodissaan. Kyllä sen jokainen tietää itse. Minäkin viihdyn pienessä kodissani. Olen asunut yksin 120 m2 asunnossa, 64m2 kimppakämpässä jossa oma huoneeni oli n. 12 m2, nuorena isossa 5 makuuhuoneen omakotitalossa, kahdestaan 23 m2 yksiössä ja nyt kahdestaan 36m2 minikaksiossa. Olen viihtynyt niissä kaikissa, mutta kaikkein eniten nykyisessä kodissani joka on samaan aikaan pieni ja toimiva. Täällä on tilaa kestitä vieraita, erillinen keittiö, hyvät syvät 1930-luvun kerrostalon komerot, hieno pohja ja näppärä kylpyhuone. Vain parveke puuttuu, mutta sekin löytyy peräti kaksin kappalein, kun uskaltaa jalkautua rappukäytävään ja kävellä 0,5 kerrosta ylös tai alas. En istuskele siellä, mutta voin jäähdyttää ruokia ja tuulettaa vaatteita.

Tätä pientä kaksiota asuttaa syksyllä meidän kahden lisäksi meidän vauvamme. ”No nyt on teilläkin sitten asunnonvaihto edessä”, kuuluvat kommentit lähipiiristäkin. Neuvolassa sanottiin, että ”kyllähän se vauvavuoden riittää”. Siis MITÄ? Luopuisimme kivasta kodistamme vain siksi, että tänne muuttaa kolmas henkilö, joka vie fyysistä tilaa ehkä 0,5 m2? Televisiohan se vasta tilaa veisi, jos meillä olisi sellainen. Sille pitäisi varata paikka seinältä, asetella istuimet oikealle etäisyydelle siitä, eikä siinä välissä voisi olla mitään korkeaa näköesteenä esimerkiksi seisovaa ihmistä.

Kun vauva ei enää nuku kehdossaan, tai meidän välissä leveällä sängyllämme, voimme rakentaa hänelle oman parven sänkymme yläpuolelle. Olohuoneessa on tilaa tehdä kärrynpyöriä ja rakentaa junarataa. Hyvällä suunnittelulla saisimme myös olohuoneeseen uutta makuutilaa, jos lapselle pitäisi antaa koko makuuhuone omaksi. Olenko minä pähkähullu? Alistettu kurjaan kohtalooni tässä kanakopissa?

Voihan mieleni muuttua täysin, kun arki kolmihenkisenä perheenä alkaa. Enhän minä etukäteen voi 100% varmasti tietää, mikä on mukavaa. Mutta tiedän sen ainakin itse sitten, eivätkä muut ihmiset voi sitä puolestani tietää tai päättää.

Tässä vielä tänä aamuna ihailulla katsomani video, jossa esitellään hienosti suunniteltu 35 m2 asunto, jossa on 2 erillistä makuusoppea. https://www.youtube.com/watch?v=bH3j4F7Q8W8 Ei näytä yhtään ahtaalta minusta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s