Omaisuusluettelon laatiminen

Oletteko kuulleet tällaisesta? Hyperminimalistin ja nuukailijan on lopulta niin helppo hallita kaikkea irtainta omaisuuttaan, että niistä voi tehdä listan. Siis vaikkapa sähköisen taulukon, jossa kukin tavara/vaate/koriste/kengännauha on yksilöity.

Mitä hyötyä sellaisesta on?

Ainakin se kutkuttaa listoja ja järjestelmällisyyttä rakastavan aivoja. Listasta on myös apua esimerkiksi varkauden tai tulipalon vahinkojen arvioimisessa, vaikka sellaista ei nyt usein tapahdukaan. Jos kodissa on paljon arvotaidetta ja -esineistöä, listasta saa avun vakuutustarpeen arviointiin. Listaan voi merkitä ostopäivämäärän ja -hinnan. Näet kuinka kauan jokin esine on ollut käytössäsi – mikä on ollut sen hinta per päivä?

Niille, jotka vasta tavoittelevat tavarakaaoksen täydellistä hallintaa, listan aloittaminen voi toimia erinomaisena kannustimena vähentää tavaramäärää. Kun joudut näkemään vaivaa nimetäksesi kunkin esineen, laittamaan sen johonkin kategoriaan ja miettimään mistä se on kotiisi tullut, saatat löytää paljon sellaista josta oikeastaan voisitkin luopua. Kylmä tekninen lähestymistapa.

Kokeilin tällaisen listan laatimista äsken hetken mielijohteesta, katsottuani seuraamani Youtube-kanavan uuden videon. Siltä seisomalta – tai siis istumalta – avasin tietokoneella uuden taulukon ja rupesin listaamaan KAIKKEA mitä ympärilläni näin. Siitä huoneennurkasta katsellen sain listattua yhteensä 104 tuotetta:

  • 25 Huonekalua (valaisimet, tuolit, pöydät, kaapit, tasot…)
  • 29 Kodintekstiiliä (viltit, lautasliinat, pyyhkeet, matot, taljat, aluset…)
  • 30 ”Tavaraa” (koristeet, välineet, elektroniikka, keittiötarvikkeet, astiat…)
  • 20 Vaatetta/astustetta (laukut, vaatteet, kengät…)

Ja tämä on vain murto-osa siitä mitä kaikkea kodistani oikeasti löytyy!

Listaa tehdessäni päätin luopua 2 laukusta ja 1 olohousuista. Ne ovat aiemmin selvinneet karsinnoista ”no tuo nyt on tuo”-vilpillä, nyt kun niistä olisi pitänyt kirjoittaa dataa ylös niin tajusin etten pidä niistä enkä halua luetteloida niitä.

HYVÄ!

Pitäisiköhän jatkaa listan tekemistä?

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s