Keskitä kodin pikkukrääsä

Minimalistin mielestä paras säilytysratkaisuohje on vähentää tavaraa niin ettei sitä tarvitse säilyttää. Voisiko minulla olla yksi upea hyvä vyö, niin en tarvitse säilytyspussukkaa kymmenelle muulle. Voisiko minulla olla yksi kuulakärkikynä, joka olisi vihkoni kannessa kiinni.

Tällaisten harjoitusten jälkeen ehkä löydämmekin joitain karsittavia tavaroita, ja huomaamme ettemme enää tarvitse säilytystilaa niille.

Eiköhän jäljelle jää kuitenkin sitä pikkutavaraa: ompelutarvikkeita, teippirulla, nitojan niitit, unimaski, työkaluja, talvipipot ja kangaskasseja. Sitä sun tätä, pientä krääsää.

Eräs asukas valitteli ettei koskaan löydä mitään tavaroitaan. Hän tavallaan piti tavaroiden järjestelemisestä, mutta uppoutui sen lumoihin ”ylijärjestelemällä” tavaransa niin, ettei kokonaisuus ollut enää käytännöllinen. Esimerkiksi hän perusti keittiön pöydälle oman ”näitähän aina tarvitsee nopeasti”-korin, jossa oli kyniä ja paperia ja sen sellaista tarviketta. Samanlainen setti löytyi olohuoneesta, makuuhuoneesta, työhuoneesta ja eteisestä. Niistä sitten etsittiin sitä hyvää punaista tussia, ja missäs olikaan tarralaput?

Keskittämällä tällaiset pikkutavarat yhteen, kahteen tai kolmeen (jos selvästi erilaiset kategoriat) paikkaan kotona, ne löytyvät aina. Suosittelen lämpimästi kaikenlaisia lokerikoita, joissa tavarat ovat erillään mutta näkösällä. Kannattaa välttää umpinaisia rasioita, pussukoita ja laatikoita.

Sanotaan, että kaikelle pitää olla paikkansa, mutta se ei tarkoita että se paikka ei voisi olla sama monelle eri tavaralle. Kunhan tiedät mihin päin asuntoa lähdet etsimään, eikä etsimisessä tarvitse kuin vähän silmäillä ja näpelöidä sen sijaan että auot pussukoita, rasioita ja taskuja tuskaisena.

Pikkutavarat voivat olla esimerkiksi kolmessa paikassa seuraavasti:

1. Vaatekaapin sisällä roikkuvassa lokerikossa

Tässä säilytetään vöitä, naruja, lukkoja, ketjuja, koruja, ompelutarvikkeita, kiikareita, kompassia, hihnoja, sormikkaita, heijastinliiviä, sadeviittaa ja sen sellaista.

2. Eteisessä olevassa lokerikossa

Tässä säilytetään kyniä, paperia, saksia, nitojaa, mittanauhaa, teippiä, kolikoita, kortteja, etukuponkeja ja sen sellaista.

3. Työkalukomerossa

Täällä säilytetään työkaluja, paristoja, ruuveja, nauloja, jatkojohtoja, lamppuja ja sen sellaista.

20200804_145212

Pikkukrääsän voi myös keskittää rohkeasti esille, esimerkiksi klassikko Uten.Silo -lokerikko palvelee tässä tarkoituksessa erinomaisesti eteisessä tai työhuoneessa.

Monella on keittiössä yksi krääsälaatikko eli junk-drawer, joka on myös hyvä ratkaisu minun mielestäni. Kunhan niitä on vain se yksi 🙂

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s