Kaikki kaalista

Kaali on hyvää, edullista ja monikäyttöistä.

Se myös säilyy hyvin jääkaapissa. Tässä superbeisikkejä reseptejä kokonaisen kaalin käyttöön 1-2 viikossa.

Jos haluat olla varma että kaali riittää kaikkiin näihin resepteihin, jaa kaali aluksi osiin: ensimmäinen osa on leikattu kaalin kannan vierestä läpi toiseen päähän, eli noin 1/3 kaalista. Tämä kannattaa käyttää suurempaan kaaliruokaan, näistä resepteistä vaikka haudutettuun kaaliin tai keittoon. Jäljelle jäävä kaali leikataan kolmeen osaan: ”paras pala” (kauimpana kannasta eli vihreintä pehmeintä kaalia), keskihyvä ja sitten loppupala eli kannan lähelle jäävä valkoinen kitkerämpi kaali. Paras pala sopii coleslaw-salaattiin, keskihyvä paistettuun kaaliin ja huonoin haudutettavaksi tai keittoon. Kaalista voi käyttää kannan rankaa niin pitkälle kuin se antaa myöten veitselle, aivan ohuina siivuina.

HAUDUTETTU KAALI (KERMALLA) 

KAALIA

VOI

SUOLA PIPPURI

(KERMA)

  1. laita ISOON kattilaan sulamaan iso nokare voita (1-2 rkl). levy voi olla aika miedolla, tarkoitus ei ole paistaa vaan hauduttaa
  2. silppua kaalia suikaleiksi tai silpuksi ja laita kattilaan voisulan päälle hautumaan
  3. kansi päälle ja käy n. 10-15 min välein sekoittamassa
  4.  suola pippuri
  5. (lisää vielä kermaa tai creme fraichea ja anna kuumentua)

kaali on valmis kun se on pehmeää eikä rousku suussa

COLESLAW-lisukesalaatti

KAALIA

KERMAVIILIÄ

(MAJONEESIA)

1-2 PORKKANAA

SITRUUNAMEHUA TAI ETIKKAA

SUOLA PIPPURI

SOKERI

  1. silppua kaalia ohuiksi suikaleiksi
  2. laita isoon kulhoon 1 purkki kermaviiliä, (majoneesia), pari lorausta sitruunanmehua tai etikkaa, vähän suolaa, vähän pippuria, vähän sokeria.
  3. maista soosia! lisää happoa, suolaa, pippuria ja sokeria maun mukaan!
  4. sekoita sekaan kaalisuikaleet ja porkkanaraaste.

Kasviskaalikeitto (nopea ja helppo)

KAALIA

SIPULI, VALKOSIPULI, (INKIVÄÄRI)

PORKKANA, JUURISELLERI/LANTTU

LIEMIKUUTIO (LIHA/KASVIS)

TOMAATTIMURSKA

SUOLA PIPPURI

VIINIETIKKA

(PERSILJA, SMETANA..)

  1. kuullota sipuli, valkosipuli (ja inkivääri)
  2. lisää sekaan paistumaan kaalisuikaleet
  3. sitten tomaattimurska, vettä ja liemikuutio
  4. juurekset
  5. suola pippuri, liraus viinietikkaa
  6. anna keittyä kunnes juurekset on pehmeitä
  7. päälle persiljaa/smetanaa jos on

PAISTETTU KAALI/wok 10min

KAALIA

SUOLA PIPPURI / SIIRAPPI SITRUUNA SOIJA

  • paista kaalia kuumalla pannulla öljyssä (tai lihan rasvajämissä) lisukkeeksi muihin ruokiin
  • tai wokkaa mukaan alkuvaiheessa sipulien ym. jälkeen (kaalisuikaleet korvaa nuudelin hyvin)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s