Omenakakku ja -kakkarat ilman vatkainta

Minä en pidä omenapiirakasta enkä oikein mistään muustakaan leivonnaisista, joissa on jotain hedelmää tai marjaa seassa. Siitä huolimatta kannoin muutama päivä sitten kotiin vasullisen pikkuomenoita ajatuksenani leipoa niistä jotain. WHAT?

Pelastin ne nimittäin kompostilta. Pelastin myös samalla nipun muffinivuokia ikuiselta kaapinperukkuustuomiolta (jes, enää 99 999 muffinivuokaa jäljellä!)

Leipojaa minusta ei oikein saa, olen siihen vähän liian kuriton. Intoudun leipomaan yleensä niin yllättäen, että puoli välissä reseptiä alan jo soveltaa kun aineksia, välineitä tai aikaa ei olekaan reseptin vaatimaa määrää.

Kaivoin netistä omenakakkureseptin. Siinä piti vatkata voi ja sokeri vaahdoksi ja ruokasoodaakin olisi pitänyt olla. ”Vatkasin” voin ja sokerin puuhaarukalla tasaiseksi liisteriksi ja ruokasoodan sijaan laitoin vaan vähän enemmän leivinjauhetta.

Kakkuvuoka minulla sentään oli, ja niitä muffinivuokia. Laitoin osan taikinasta kakkuvuokaan ja loput muffinivuokiin. Kakkarat tuli jo uunista ulos, ja miten hyviä ovat! Wau. Omenat eivät tehneet näistä limaisen klimppisiä, vaan kosteita ja maukkaita. Kakku on vielä uunissa, katsotaan mitä siitä tulee. [ Kakusta tuli hyvää, mutta rakenteeltaan ei sellaista kuin odotin. Kakku on sisältä tiivistä ja kosteaa, ei kuohkeaa.]

Tässä resepti:

400 g raastettuja syksyn pikkuomenoita

225 g leivontamargariinia

6 dl erikoisvehnäjauhoa

3 kananmunaa

1,5 dl fariinisokeria

1,5 dl tavallista sokeria

2,5 tl leivinjauhetta (olisikohan tätä pitänyt olla vähän enemmän? kakkarat eivät nousseet.)

kanelia oman maun mukaan

2dl vettä

kakkuvuokaan: voitelu ja korppujauho

halutessasi: katso netistä resepti kuorrutteelle, nämä eivät ole erityisen kauniita niin voisi kuorruttaa vielä

 

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 175 °C

Raasta omenat. Kuoret ei haittaa.

”Vatkaa” pehmeä rasva ja sokerit tasaiseksi isolla puuhaarukalla ja sekoita siihen kananmunat yksi kerrallaan. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ne joukkoon. Sekoita omenaraaste myös mukaan ja 2 dl vettä että saat kaiken notkeasti sekaisin. Älä vaivaa enempää.

Voitele kakkuvuoka ja kuorruta se korppujauholla. Ja jos teet kakkaroita muffinivuokiin, niin levitä muffinivuoat pellille.

Laita taikinaa vuokaan/vuokiin niin että vähän jää varaa kohota.

Laita muffinivuoat uuniin ylätasolle ja kakku alatasolle ja munakello hälyttämään 20 min kohdalla (muffinivuoat) tai 50 min kohdalla (kakku). Kun kello pirisee, katso mikä tilanne ja jatka paistoa sen mukaan. Minä laitoin leipomukset uuniin ennen kuin uuni oli edes kuuma, ja kakkarat tulivat ulos oikein hyvinä 25 minuutin kohdalla. Kyllä ne tuoksuu sitten kun on valmista! Ja hyvältä tuoksuvatkin!

img_9628
Omenakakkarat

 

P.S. Samalla kun uuni on kuuma, etkö tekisi vaikka uunijuureksia päivällispöytään?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s