Borssikeitto

Nyt tuli hyvä borssikeitto! Smetanaa lukuunottomatta ehtaa ravitsevaa kasvisruokaa. Linssit lisäävät tähän keittoon proteiinia ja paksuntavat lientä.

Tällaisella reseptillä tein:

Ainekset:

sipuli (1)

valkosipuli (2-3 kynttä)

chili (1 palko)

pieni sitruuna

punaisia linssejä (vähän)

keräkaalia (vähän)

tuoreita punajuuria (paljon)

tomaattipyre (1-3 rkl)

kapriksia

etikka

meirami

suola

pippuri

laakerinlehti

maustepippuri

(smetana)

(suola- tai maustekurkkuja)

Tee näin:

1. Paista öljyssä suuren kattilan pohjalla sipulia, valkosipulia, vähän chiliä, huuhdeltuja punaisia linssejä (n. 2dl), kaalisuikaleita (n. 3dl) ja punajuurihakkelusta (n. 1kg). Lisää vähän vettä, jos tahtoo tarttua pohjaan ennenkuin pääset punajuuriin saakka.

2. Lisää tomaattipyrettä 1-3 rkl, etikkaa, kapriksia, sitruunanmehua, meiramia, suolaa, pippuria, laakerinlehtiä, maustepippuria, ja sitten vettä samaan tasoon kuin kasviskasan huippu. Niin että keittoa pystyy jotenkuten hämmentämään.

3. Anna keittyä hiljaisella lämmöllä kannen alla 1–2 tuntia. Keitto on valmista, kun siitä ei erota enää juurikaan eri ainesosia, vaan isoimmat sattumat lilluu samanvärisessä paksussa liemessä. Linssit, sipulit ja kaali ovat hajonneet atomeiksi.

4. Syö niin suurella ruokahalulla, smetanan ja suola-/maustekurkkujen kanssa, että hoksaat ikuistaa herkun vasta kun lautanen on tyhjä. Kuvasta näkyy, miten keitosta on tullut linssien ansiosta sopivan paksua; lautanen on nimittäin nostettu kuvassa seinää vasten.

IMG_7003

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s