Bambuhammasharja

Arkikäytössäni on sähköhammasharja, mutta matkoille ja mökkireissuille otan tavallisen harjan mukaan. Edellinen muovinen tavallinen hammasharja tuli vihdoin tiensä päähän ja sain hyvällä omallatunnolla lähteä harjaostoksille.

Bambuhammasharjan ekologisuudesta minulla ei ole faktatarkistuksen pitävää sanottavaa, mutta tämän tiedän:

– harjassa, sen paketissa ja sen valmistuksessa on käytetty huomattavasti vähemmän muovia tavalliseen verrattuna

– arvelen, että tällaisia tuotteita valmistavat yritykset huolehtivat ekologisuudesta ja eettisyydestä läpi tuotantolinjan ja muissakin tuotteissaan

– bambu/puu on materiaalina antibakteerinen ja siitä pääsee helpommin eroon kuin muovisesta. Sen voi vaikka polttaa, tai iskeä kukkapenkkiin tukikepiksi.

4C80A945-3E51-4C03-9B78-EDCE1AEB5ABF

Päädyin Mable-merkkiseen hammasharjaan, sillä siinä oli kiinnostava ja käytännöllinen muotoilu: hammasharjan voi asettaa pöydälle pystyyn. Näin harjakset kuivuvat ilmavasti, eikä sottaa ympäriinsä.

Harjoja oli saatavilla muutamalla eri värisellä ”jalalla” (maalattu osa harjaa joka tulee pöytää vasten). Toisin kuin joissakin muissa harjoissa, näissä se väri ei tarkoitan pehmeysastetta tai muuta, vaan voi valita ihan minkä värin vain.

Pakkaus oli 100% kartonkia. Siis 100%, siinä ei ollut käytetty teippiä eikä tarraa. Tällaiset pienet yksityiskohdat tekevät kyllä minuun vaikutuksen. Miksi teipata, kun voi käyttää vähän suunnittelua ja vaikka origamitaitoja, niin saa yhtä hyvin kiinni pysyvän paketin, jossa on vain yhtä materiaalia. Helppo kierrättää, helppo käsittää.

0108DDFC-6740-4B21-804E-A67CF0506279

Harjan varsinainen harjaosa on perinteisen mallinen. Harjakset on suorat, eivätkä ulotu aivan harjan kärkeen saakka. Tästä johtuen, jos olet tottunut modernimpiin hammasharjoihin, saattaa takahampaiden harjaus tuntua aluksi oudolta. Harjasten sijaan ikeniä suun perällä tökkii puukapula.

Harjakset ovat pehmeät. Oma harjaustyylini on melko aggressiivinen, joten tämän harjan kanssa minun täytyy opetella olemaan vähän hellempi, jotta harjakset kestävä kauemmin hyvinä.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s